Dünyanın en büyüğü olacak: Yeni adliyenin temeli Ankara'da atılıyor

Dünyanın en büyüğü olacağı açıklanan Yeni Adliye Sarayı'nın temeli Ankara'da atılıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adliyenin temelinin 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacağını açıkladı. Yeni binada bin 382 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı odası, 588 duruşma salonu ve 4 bin 180 araçlık otoparkın bulunacağı ifade edildi.

Ankara'da 6 farklı binada sürdürülen yargı hizmetlerinin tek çatı altında toplanması için harekete geçildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dünyanın en büyük adalet sarayının Ankara'ya inşa edileceğini duyurdu.

Projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli, 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacak. Bakan Tunç, yeni binayla ilgili, "Yargı hizmetlerinde kaliteyi ve erişilebilirliği artıracak, vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak bir merkez olacak" ifadelerini kullandı.

3 YILDA TAMAMLANACAK

3 yılda tamamlanması planlanan projeyle birlikte Başkentteki yargı hizmetleri tek çatı altında toplanmış olacak. Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisine yapılacak Yeni Adliye Sarayı'nın 745 bin 900 metrekare kapalı alana sahip olacağı belirtildi.

588 DURUŞMA SALONU YER ALACAK

Bakan Tunç, yeni binada bin 382 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı odası, 588 duruşma salonu, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonunun bulunacağını açıkladı. Yeni Adliye Sarayı'nın temel atma törenine Bakan Tunç ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri