Ekolojik Köy'de staj çalışmaları başladı!

Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, Ankara Üniversitesi Adli Biyoloji Anabilim Dalı öğrencileri, Mamak Belediyesinin Ekolojik Köy’ünde yaz stajlarına başladı. Gökçeyurt Mahallesi’nde yer alan Ekolojik Köy, stajyer öğrencilere hem konaklama hem de bilimsel çalışma imkanı sunuyor.

Mamak'ta Staj programına katılan 20 öğrenci, burada teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı buluyor. Adli Biyoloji Programı öğrencileri, staj süresince Adli Entomoloji üzerine yoğunlaşarak, suçların nasıl yeniden yapılandırılacağı, kan, DNA, parmak izi gibi fiziksel kanıtların analizi konularında uygulamalı eğitim alıyor.

TAM DONANIMLI EĞİTİM İMKANLARI

Güne erken saatlerde başlayan öğrenciler, örnek kontrolü ile güne merhaba diyor. Ardından mıntıka temizliği, sabah sporu ve kahvaltı ile devam eden öğrenciler, gün boyu bilimsel çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Adli Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halide Nihal Açıkgöz’ün liderliğinde gerçekleştirilen staj programı, iki ay boyunca devam edecek.

Öğrencilere ulaşım, konaklama, yemek, atölye çalışmaları ve araştırma kafesleri gibi tüm imkanlar Mamak Belediyesi tarafından sağlanıyor. Bölgenin doğal habitatı ve böcek çeşitliliği, öğrencilerin akademik çalışmalarına büyük katkı sağlıyor. Doç. Dr. Açıkgöz, Mamak Belediyesi’nin sağladığı imkanlar ve bilime katkılarından dolayı Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri