Ekonomik sıkıntıdaki vatandaş pazardan şaşmıyor

Sürekli artan fiyatlar nedeniyle aile bütçesini denk getirmeye çalışan vatandaşlar, semt pazarlarından vazgeçmiyor. Pazarcı esnafı, “Aileler çocuklarını kandırmak yani göz doyurmak için her şeyden yarımşar kilo alıyor” diyor.

ÖZEL HABER: MERVE ÖZCAN

Ankara sebze-meyve pazarları, Başkent'in birçok farklı bölgesinde kuruluyor. Özellikle Göksu, Sıhhiye, Kurtuluş ve Gülveren bölgeleri, birçok farklı pazara ev sahipliği yapıyor. Farklı gün ve saatlerde kurulan bu pazarlara Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor. Sürekli artan fiyatlar nedeniyle aile bütçesini denk getirmeye çalışan vatandaşlar, daha çok semt pazarlarından alışveriş yapmaya çalışıyor.

MARKETLERLE ARASINDA YÜZDE 100 FARK VAR

anadolugazete.com.tr sürekli artan fiyatlardan ve zamlardan dolayı hem pazarcıların hem de alıcıların sorunlarını araştırdı. Semt pazarları ile marketler arasında sebze-meyve fiyatlarında yüzde 100’e varan oranlarda fark bulunuyor.

Gülveren’de ailesi ile birlikte alışveriş yapan Sinan İnan, pazarların son durumuyla ilgili olarak, “Türkiye’deki genel pahalılık buraya da yansımış ama genel bir değerlendirme yapacak olursak Ankara’nın en güzel pazarlarından birisi. Hem ürünlerinin taze olması hem de fiyatlarının diğer pazarlara göre daha uygun olmasından dolayı bu pazarı tercih ediyoruz” dedi. İnan, marketler ile pazar arasında büyük fark olduğuna değinerek, Ankara’nın her yerinden insanların bu pazara geldiğini söyledi.

SADECE GÖZ DOYURMAK İÇİN ALIŞVERİŞ YAPILIYOR

Gülveren Pazarı’nın en renkli ve estetik tezgahlarından birine ev sahipliği yapan Zahit Karaşan, vatandaşın fiyatların uygunluğu nedeniyle pazardan memnun olduğunu ifade etti. Diğer pazarlar ile Gülveren Pazarı arasında bariz fiyat farkı olduğunu söyleyen Karaşan, bu nedenle kendilerine talebin yoğun olduğunu vurguladı.

15 yıldır pazarcılık yapan Orhan Yaşar, halkın mutfak alışverişi yaparken zorlandığını söyledi. Her geçen gün artan fiyatlardan dolayı hem esnafın hem de halkın zor durumda kaldığına değinen Yaşar, yapılan alışverişin daha çok göz doyurmak için yapıldığını vurguladı.

ESNAF DA KAZANAMIYOR HALK DA

23 yıldır pazarcılık yapan Hamza İlan, vatandaşın alışveriş yapmakta zorlandığını söyledi. Pazarda bazı ürünlerin fiyatının uygun olduğunu, ancak iyi ürünlerin hala yüksek fiyatlardan satışa sunulduğunu anlatan İlan, “Kaliteli ürünlerin olduğu tezgahlar pahalı olduğundan halk oraya yönelemiyor. Daha deforme olmuş bu yüzden de ucuz olan tezgahlara yöneliyor. Aileler çocuklarını kandırmak yani göz doyurmak için her şeyden yarımşar kilo alıyor. Oysa ki 5 kişilik bir aileye yetmeyecek kadar alıyorlar. Yani esnaf da halk da kazanamıyor” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri