Elektrikli bisiklet istasyonu Keçiören'de hayata geçti

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Meteoroloji semtine elektrikli bisiklet istasyonu kuruldu. Sabahın erken saatlerinde boşalan istasyon trafiği, çevre sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'da yaşanan trafik sorunlarına alternatif çözümler aranırken, Keçiören ilçesinde yeni bir adım atıldı. Meteoroloji metro istasyonuna kurulan elektrikli bisiklet şarj istasyonu, şehir içi ulaşımda daha çevreci ve hızlı bir seçenek sunarak vatandaşların beğenisini topluyor.

SABAHIN İLK SAATLERİNDE BOŞALIYOR

Elektrikli bisikletlerin sabahın erken saatlerinden itibaren hızla tükenmesi, vatandaşların bu yeni ulaşım aracına olan ilgiyi gösterdi. Metro istasyonu ile entegre çalışan şarj istasyonunun özellikle işe gitmek için pratik bir ulaşım aracı arayanlar tarafından tercih edilmesi, trafik sıkışıklığının azaltılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

UYGULAMA İNDİREREK KULLANILIYOR

Elektrikli bisikletleri kiralamak için gerekli olan Smart Ankara uygulaması, hem Android hem de İOS kullanıcıları için Play Store ve App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bisikletleri kiralamak isteyenler, bisikletlerin gidon, sele veya tekerlek kısmında bulunan QR kodunu okutarak hızlı bir şekilde kiralama işlemini tamamlayabiliyorlar. Uygulama üzerinden yapılan bu işlemler, elektrikli bisiklet kullanımını son derece pratik hale getiriyor.

ÇEVRECİ VE EKONOMİK BİR ALTERNATİF

Elektrikli bisikletlerin hem ekonomik hem de çevreci olması, bu ulaşım aracını şehirde daha cazip bir hale getiriyor. Meteoroloji semtine yakın bölgede olan Karargahtepe Mahallesi sakini Şehdiye Caylı, "Özellikle iş saatlerinde artan trafik yoğunluğu hayatımızı olumsuz etkiliyordu. Bu gibi projelerle trafik sorunu çözülebilir." sözleriyle bu projenin Ankara'nın trafik sorununa çözüm olabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri