Elmadağ’da 50 kilogramlık kabak şaşkına çevirdi

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde, Gümüşpala Mahallesi Muhtarı Hakan Kurnaz, bahçesinde yetiştirdiği 50 kilogramlık bal kabağıyla dikkatleri üzerine çekti. Kurnaz’ın hobi olarak uğraştığı bahçede yetiştirdiği dev kabak, çevresindeki vatandaşların hayretini topladı.

Elmadağ'da yaşayan Hakan Kurnaz, "Beş yıldır hobi niyetiyle bahçemizle ilgileniyoruz. Boş zamanlarımızda sebze ekiyor, doğal yöntemlerle yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Kurnaz, haberlerde 36 kilogramlık bir kabak rekoru gördüğünde, "Bizim kabağımız 50 kilogram, bu yüzden öne çıkmasını istedik" diye ekledi. Aslında bahçede dört adet aynı ağırlıkta kabak olduğunu, ancak yolda iki tanesinin kırıldığını belirtti.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

Kabaklarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Hakan Kurnaz’dan tohum talep etmeye başladı. Kurnaz, "Tohumları herkese dağıtmayı planlıyoruz. Amacımız bu kabağın yayılmasını sağlamak ve ileride bir festival ya da yarışma düzenlemek" şeklinde konuştu.

Kurnaz, daha büyük kabaklar yetiştirmek istediklerini de belirterek, "Gelecek yıllarda 50 kilogramlık kabağımızı 80 kilograma kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Kabaklarımızı satmayı düşünmüyoruz; dilimleyerek dağıtmak istiyoruz" dedi.

Yorumlar ve Beklentiler

Kabağı gören Muzaffer Doğruol, "Hava, su ve güneş bir araya gelince böyle bir sonuç ortaya çıktı. Kabağın bu kadar büyümesini beklemiyorduk, ama daha büyüklerini görmek için umudumuz var" diye ifade etti. Komşusu Bayram Zekai Çalış ise, "Hakan’ın yetiştirdiği bu kabakla karşılaştığımızda hayrete düştük. Daha önce böyle bir kabak görmemiştim" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri