Elvan Daş: Protez tırnak ve kalıcı oje tırnaklara zarar veriyor

Ankara Kızılay Sakarya Caddesi'nde uzun yıllardır Barış Kuaför’de çalışan Elvan Daş, anadolugazete.com.tr’ye sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu. Manikür, pedikür, ağda, kaş ve makyaj alanlarında uzmanlaşan Daş, sektördeki ekonomik zorluklar ve eğitimsizlik sorunlarına dikkat çekti.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da 18 yıldır güzellik sektöründe çalışan Elvan Daş, anadolugazete.com.tr’ye konuştu. Sektöre dair önemli açıklamalarda bulunan Daş, müşteri potansiyelinde azalma olduğunu, meslekte yeterlilik konusunda sorunlar yaşandığını belirterek protez tırnak konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Daş, müşteri potansiyelinin ekonomik durumlardan dolayı azaldığını belirterek, "Eskiden her ay gelen müşterim 2 ayda bir gelmeye başladı. Bu zorlu süreçte kimseye bir şey söyleme hakkım yok. Çünkü doğal olarak herkesin maddi yönden sıkıntıları oluyor. Ben olsam ben de 2 ayda bir giderim. Çünkü biliyorum ki hayat şartları çok pahalı ve vatandaşlar çok zor durumda ve bu durumda empati kurmak zorundayım.” dedi.

"BİR CIMBIZ YA DA BİR İP KULLANAN KENDİNİ GÜZELLİK UZMANI SANIYOR"

Meslekte yeterlilik konusunda da sorunlar yaşandığını belirten Daş, "Bir kaş, bir ip, bir cımbız bilen hemen bir dükkan açma sevdası içinde oluyor. Oysaki biz bu meslek uğruna çok mücadele ettik. Hem alaylı yetiştik hem de mesleğin eğitimini aldık. Ben çekirdekten yetiştim ve tecrübeye sahibim. Fakat maalesef öyle bir duruma geldik ki artık bizim sektörde bir cımbız, bir ip bilen kullanmasını bilen kendini güzellik uzmanı sanıyor. Bu da ister istemez bizleri üzüyor." ifadelerini kullandı.

ELVAN DAŞ: PROTEZ TIRNAK VE KALICI OJEYİ TAVSİYE ETMİYORUM

Elvan Daş, protez tırnak konusunda da uyarıda bulunarak, "Protez tırnak yapıp ardından da onları çıkardıktan sonra ana tırnaklar zedeliyor. Bana gelen bazı müşteriler ‘Daha önce protez tırnak yaptırdım ama bir daha asla yaptırmayacağım. Bir hataydı!' diyerek sıkıntılarını dile getiriyor. Ben pek tavsiye etmiyorum protez tırnağı. Ayrıca, kalıcı oje yapılıyor. Kalıcı oje de görüntüde çok güzel duruyor ancak kalıcı ojeyi çıkardıktan sonra tıpkı protez tırnakta olduğu gibi tırnak zedeleniyor, zarar görüyor." diye konuştu.

MANİKÜR VE PEDİKÜRDE HİJYEN VURGUSU

Elvan Daş, manikür ve pedikürde öncelikli olarak hijyenin büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına geldikleri zaman dezenfekte edilen malzemelerle çalıştığını ifade eden Daş, aynı malzemeyi ardışık müşterilere kullanmamak için sıkı önlemler aldığını söyledi.

Daş, dezenfeksiyonun önemine vurgu yaparak kullanılan malzemelerin 250 derece sıcaklıkta makinede bir saat boyunca dezenfekte edilmesi gerektiğini aktardı. Manikürde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsurun müşteriye hijyenik bir ortam sunmak olduğunu vurgulayan Daş, bu sayede hastalık riskini minimize etmeyi hedeflediğini belirterek, sektördeki tecrübesini kullandığını, hijyen standartlarına uygun çalışmaya özen gösterdiğini ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için çaba sarf etiğini aktardı.

Makyaj konusuna da değinen Elvan Daş, genellikle günlük ve gelin makyajına odaklandığını dile getirdi. Müşterilerin yüzlerine bakarak kişinin özelliklerine uygun makyaj uygulamaları yaptığını ifade eden Daş, estetik anlayışının müşterinin doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak olduğunu ifade etti.

"UZUN SÜRE ZAM YOK"

Daş, fiyatların artmadığını belirterek, "Ben daha zam yapmadım çünkü insanları çok da zor durumda bırakmak istemiyorum. İlerleyen günler ve şartlar ne gösterir onu bilemeyeceğim ama mümkün mertebede zam yapmamaya çalışıyorum. Tabii ki şartlar beni çok zorlarlarsa ben de zam yansıtacağım fakat uzun bir süre yapmamayı düşünüyorum. Zam olsa bile fahiş fiyatlar şeklinde olmayacak.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri