En beğenilen siyasetçi anketi: Mansur Yavaş ilk sırada

Asal Araştırma, "Türkiye'de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusunu yönelttiği anketinin sonuçlarını açıkladı. "Partim isterse Cumhurbaşkanı adayı olurum" diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ankette ilk sırada yer aldı.

Asal Araştırma tarafından yapılan siyasilerin beğeni düzeyi anketinin sonuçları belli oldu. 17-27 Ağustos tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilen ve 2 bin kişinin katıldığı anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. 12 siyasinin bulunduğu anketin ilk sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

YAVAŞ ZİRVEDE

"Partim aday gösterirse elbette Cumhurbaşkanlığına aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Mansur Yavaş, en beğenilen siyasetçi seçildi. "Türkiye'de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 19,7'sinin cevabı Mansur Yavaş oldu.

Yavaş'ın ardından ikinci sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. Erdoğan'ı beğendiğini söyleyenlerin oranı yüzde 18,3 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ankette üçüncü sırada kendisine yer buldu. Ekrem İmamoğlu'nun oranı yüzde 15,5 olarak belirtildi.

Ankette yer alan isimler ve aldıkları oran şu şekilde:

Mansur Yavaş: Yüzde 19.7
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 18.3
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 15.5
Özgür Özel: Yüzde 11.0
Devlet Bahçeli: Yüzde 3.9
Selahattin Demirtaş: Yüzde 3.7
Fatih Erbakan: Yüzde 3.2
Ümit Özdağ: Yüzde 2.9
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 1.6
Yavuz Ağıralioğlu: Yüzde 1.2
Müsavat Dervişoğlu: Yüzde 1.0
Ali Babacan: Yüzde 0.4
Diğer: Yüzde 1.4
Beğendiğim bir siyasetçi yoktur: Yüzde 16.2

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri