Endemik Vadi, eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapıyor

Sosyal, kültürel ve bilimsel gezilerin adresi olan Endemik Vadi, Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencilerinin biyolojik çeşitlilik farkındalık eğitimine ev sahipliği yaptı.

Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıkılan, endemik bitki ve hayvanlar başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu Endemik Vadi’ye, her gruptan öğrencilerin ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Pursaklar Belediyesi’nin hizmetinde olan Endemik Vadi, Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencilerinin biyolojik çeşitlilik farkındalık eğitimine ev sahipliği yaptı.

“ENDEMİK VADİ İLİMİN VE BİLİMİN YUVASI OLDU”

Endemik Vadi’nin üniversite öğrencilerine Ankara’nın doğal mirası olan endemik bitkileri yakından inceleme fırsatı sunduğunu ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencileri ile Endemik Vadimizde bir araya geldik. Biyolojik çeşitlilik farkındalık eğitimi tam da arzuladığımız gibi açık alanda ve yerinde gerçekleşti. Ülkemizde eşi ve benzeri olmayan Endemik Vadimizin ilimin ve bilimin yuvası olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Vadimizde yapılan bilimsel çalışmaları, gelecekteki nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına önemli bir adım olarak görüyoruz. İnşallah Endemik Vadimiz bilimin ışığı ile parlamaya devam edecek” dedi.

Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencileri, Ankara’nın endemik bitkilerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi’yi ziyaretlerinde biyolojik çeşitlilik üzerine incelemelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri