Eris varyantı berberleri tedirgin ediyor!

Ankara Altındağ’da, 20 yıldır kuaför mesleğini yapan Kadir Özipek, olası bir pandemi sürecini anadolugazete.com.tr'ye yorumladı..

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu Eris varyantını değerlendiren 32 yaşındaki Kuaför Kadir Özipek, “Bildiğimiz gibi birkaç yıl öncesinde biz büyük bir salgın yaşadık. Dünya ve ülkemiz olarak ağır bir pandemi sürecinden geçtik. Gerçekten de çok hazırlıksız yakalandık. Gerek insanlarımız gerek esnaflar, büyük sıkıntılar yaşadı. Bu süre zarfında tabi ki varyantlar oluştu şimdi de yeni bir varyant ile karşı karşıyayız. Eris varyantı çıktı dünyada görüldü. Türkiye’de de görüldüğünü Sağlık Bakanı açıkladı, akabinde az da olsa maske kullanılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

HAZIRLIK OLARAK SADECE DEZENFEKTAN VE MASKE VAR

Varyantın ciddi bir aşamaya gelmesi durumunda yapılan hazırlık olarak sadece dezenfektan ve maske tedbiri olduğunu belirten Özipek, “Yetkililer talimat vermediği sürece bizim tek hazırlığımız dezenfektan ve maske şekilde olur. Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı ne söylerse ona tabi olacağız. Esnaf olarak da hijyenimize, temizliğimize, kendi kişisel temizliğinize sosyal mesafemize dikkat edeceğiz” diyerek yapılması gerekenin altını çizdi.

“KENDİMİZİ HİÇ BU KADAR SAĞLIKLI VEYA SAĞLIKSIZ HİSSETMEMİŞTİK”

Pandemiden bu yana, esnaf olarak yaşadıkları endişe ve korkudan dolayı sağlık konusuna hakim olmaya çalıştığının ve sağlık hususunun her şeyin önünde olduğuna vurgu yapan Kadir Özipek, “Yeni bir varyant ve yine bir kapanma durumu olursa, çok büyük fark olacağını düşünmüyorum. Yine dezenfektan ve maske olur, değişen bir şey olmaz diye düşünüyorum. Evet önceki pandemi sürecinden dolayı deneyimimiz var. Kendimizi hiç bu kadar sağlıklı veya sağlıksız hissetmemiştik. Umarım bu Eris varyantı ciddi seviyelere gelmez. Eğer ciddi bir noktaya gelirse de en az hasarla atlatırız. Umarım bizden, insanlıktan uzak durur ve kimse ölmez” temennisiyle sözlerini sürdürdü.

"DESTEK VE YÖNLENDİRMEYE İHTİYAÇ DUYACAĞIZ"

“Olası bir pandemide elbette kendi çapımızla küçük çapta hazırlıklıyız ancak yine de yetkililer tarafından yönlendirmeye ihtiyacımız olur” sözleriyle destek alınması gerektiğini ifade eden Kadir Özipek, “İlaç ve benzeri her türlü tedavi konusunda yetkililerce destek ve yönlendirmeye ihtiyaç duyacağız. Şu aşamada bizim yapacaklarımız kısıtlı ve belli. Onlar hijyen, maske ve sosyal mesafe. Biz zaten ‘Kullan- At’ havlular, tek kullanımlık örtüler, dezenfektan, maske, hijyen şeklinde müşterilerimizin sağlığı için elimizden geleni yapmaktayız. Fakat ne yaparsak yapalım virüs bulaşıcı bir hastalıktır. Dolayısıyla ne kadar dikkat etsek de maalesef zaman zaman yayılabiliyor, bulaşabiliyor. Umarım bu varyant ciddi boyutlara gelmez hiç kimseye uğramadan atlatırız” şeklinde konuştu.

"ENSEYİ UZATMAYALIM, ARAYI SOĞUTMAYALIM"

Her bir bireyin varyantlara karşı duyarlı olup hijyen, temizlik, sosyal mesafesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Kuaför Kadir Özipek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin başına geleceği ihtimalini göz önünde bulundurarak dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Çünkü her insan kendisi için kıymetlidir. İnsanlarımız da bizim gibi esnaflar için kıymetlidir. Dolaylısıyla el ele verip olası her türlü varyantın ve pandeminin üstesinden gelelim. Bizim işimiz insanları güzelleştirmek. Müşterilerimizin buradan mutlu ayrıldığını görmek bizi de mutlu kılıyor. Enseyi uzatmayalım, arayı soğutmayalım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri