Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı sonrası CHP Ankara Milletvekillerinden üst üste tepkiler

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen zorla getirme kararı, CHP'de tepkilere yol açtı.

Genel Başkan Özgür Özel ve CHP Ankara Mileltvekilleri karara yönelik sert eleştiriler yöneltti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kararın hukuki değil, siyasallaşmış yargının bir gözdağı olduğunu belirterek, "Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır" dedi.

ANKARA MİLLETVEKİLLERİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ise, Kılıçdaroğlu’nun "Hak, hukuk, adalet" için yürüyüşüne atıfta bulunarak, kararı, siyasallaşan yargının gözdağı verme çabası olarak niteledi ve geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Ankara Milletvekili Deniz Demir, mahkemenin Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da yaşadığı bilinirken zorla getirilme kararı vermesini "skandal" olarak nitelendirirken, bu kararın muhalefete gözdağı vermek için alındığını söyledi.

Ankara Milletvekili Murat Emir ise kararı "yargıyı iktidarın sopası haline getirmek" olarak yorumladı ve Kılıçdaroğlu'nun veremeyeceği hiçbir hesabı olmadığını belirtti.

Bir başka sert tepki Ankara Milletvekili Semra Dinçer'den geldi. Dinçer, kararın yargının tarafsızlığını kaybettiğinin bir göstergesi olduğunu ve bu adımın muhalefeti susturmayı amaçladığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun yalnız olmadığını vurgulayan Dinçer, CHP'nin genel başkanlarının arkasında olduğunu ifade etti.

Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ise, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun tepkilerini yeniden paylaşarak, karara karşı dayanışmasını gösterdi.

CHP'nin üst düzey isimlerinin verdiği bu tepkiler, Kılıçdaroğlu'na yönelik zorla getirme kararının, parti içinde geniş bir tepki çektiğini gösterdi. Karara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da jet hızıyla tepki gösterirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise kararla ilgili Özgür Özel'in paylşaımını yeniden paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri