Etimesgut Belediyesi Emekliler Tiyatrosu'nu hayata geçirdi

Etimesgut Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Belediye'nin hayata geçirdiği ve Türkiye'de bir ilk olan Emekliler Tiyatrosu'na 350 vatandaş başvuru yaptı.

Türkiye'de bir ilk olan Emekliler Tiyatrosu, Etimesgut’ta kurulduktan sonra, ilçede ikamet eden ve başvuruda bulunan 350 emekli vatandaştan oluşan bir grup ile harekete geçildi. Etimesgut Belediyesi'nin bu özel projesine başvuran emekliler, 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla seçmelere davet edildi.

Katılımın rahat bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla ilk buluşmalar, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Yunus Emre Kültür Merkezi gibi Etimesgut Belediyesi’ne bağlı üç farklı lokasyonda gerçekleştirildi. Ulaşım zorluğu yaşamamaları için bu konferans salonları emeklilere uygun şekilde düzenlendi.

Sahne amiri Cihan Uysal ve deneyimli tiyatro sanatçısı, dizi ve sinema oyuncusu Çetin Azer Aras’ın yönetiminde, emekliler beş farklı günde sahneye çıkarak kendilerini tanıtma ve istenen yönergeler doğrultusunda performans sergileme fırsatı buldular. Böylece, tiyatro deneyimi olmayan katılımcılar bile deneme çalışmalarına katılarak yeteneklerini ortaya koyma şansı elde ettiler.

Ekim ayında başlayacak provalarla birlikte emekliler, ilk olarak oyunculuk, diksiyon ve ses eğitimi alacaklar. Bu eğitim sürecini tamamladıktan sonra, belirlenen dokuz oyunun provalarına geçilerek, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne hazır hale gelmeleri hedefleniyor.

23 Eylül haftası emeklilerle bir araya gelen Çetin Azer Aras, “Bir haftalık sürecin sonunda emeklilerimizin her biriyle tanıştık ve mevcuttaki potansiyellerini, yeteneklerini, neler yapabileceklerini, kimin hangi alanda daha iyi olduğunu, hangi emeklimizin nasıl çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirledik. Oldukça yoğun geçen bir haftayı geride bıraktık. Her birinin bir şeyler üretmek istemesi, yeni bir oluşumun içerisinde yer almak istemeleri, bu kadar istekli ve gönüllü olmaları beni ayrıca mutlu etti. Çünkü bu işler istekli ve gönüllü olunca güzel olur ve ortaya çıkardığınız işte bir o kadar izlenesi olur. Tiyatro, ciddi bir iştir. İncelikleri çok önemlidir. Tam bir ekip işi olduğu için çalışırken çalışacak, eğlenirken eğleneceğiz ama disiplini elden bırakmadan” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri