Etimesgut Belediyesi ETİMGEM Kurs Merkezi açıldı

Etimesgut Belediyesi, 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde üniversite hayali kuran öğrencilere ücretsiz kurs imkanı sunuyor. Ekonomik zorluklara rağmen eğitim alanındaki hizmetlerini sürdüren Başkan Erdal Beşikçioğlu, ETİMGEM kurs merkezini açarak LGS ve YKS hazırlık kursları ile Psikolojik Danışmanlık Rehberlik hizmetleri sunacak.

Etimesgut Belediyesi, 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde üniversite hayali kuran öğrencilere önemli bir fırsat sunuyor. Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, eğitim alanındaki hizmetlerine asla kısıtlama getirmeyen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ailelere destek olmak ve gençlerin geleceğine yatırım yapmak amacıyla ücretsiz bir kurs merkezi açtı. Kursun açılışında, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İsmail Açar, Muhtarlık İşleri Müdürü Fatih Albayrak, Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz, Teftiş Kurulu ve İç Denetim Uzmanı Tarhan Özkaya ile Etimgem idari personeli ve öğretmen kadrosu, çok sayıda veliyle birlikte yer aldı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun eğitime verdiği önemin ve yenilikçi hizmet anlayışının bir yansıması olarak hayata geçirilen ETİMGEM ücretsiz kurs merkezi, LGS 7. ve 8. sınıf ile YKS 12. sınıf ve mezun öğrenciler için çeşitli kurslar ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik hizmetleri sunuyor. Alanında uzman öğretmenler ve deneyimli yöneticilerle, gençlerin akademik başarılarına katkıda bulunmayı hedefleyen ETİMGEM eğitim faaliyetlerine başlıyor.

Yaklaşık 1,5 aydır bu tesisi için çalıştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, "Planlamamızın asıl amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza nasıl bir katkıda bulunabileceğimizdi. Hem lise hem üniversite grubu çocuklarımıza ücretsiz eğitim desteği vermeyi düşündük. Bu konuda hızlı bir çalışma içine girdik. Personel istihdamımızı sağladık, eğitim programımızı ortaya koyduk. Gerek fiziksel şartlarımızın iyileştirilmesi gerekse eğitimin sağlıklı bir ortamda yapılmasını sağladık. Bundan sonrasını sizlerin takdirine bırakıyoruz." dedi.

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ

Keyvan, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun “Eğitimde tasarruf olmaz!” ilkesini vurgulayarak, "Bu ilkeyi göze alarak çocuklarımızın layık oldukları eğitimi ve eğitim alanını sağlamak için bütün çabamızı ortaya koyduk. Tamamen ücretsiz eğitimin gerçekleştirileceği bu tesiste hem eğitim hem de psikolojik hizmet vererek ölçme değerlendirme sınavı yapacağız. Bu süreçte velilerimizi de çocuklarının durumu ile ilgili birebir bilgilendireceğiz. Sayın veliler, bu çocuklar sizlerin bize emanetidir." diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ SON DERRECE GAYRETLİ

Keyvan, hayat şartlarının zorluğuna değinerek, "Günümüzde şartların ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitimimizin başladığı an itibari ile öğretmenlerimiz ile yaptığımız istişare sonucunda da çocuklarımızın son derece gayretli olduklarını duyduk. Son derece disiplinli şekilde derslere katılım sağlıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu sebeple bu çocuklar için neler yapabileceksek her daim belediye olarak, Sayın Başkanımız, ben ve bütün idari kadro olarak çocuklarımızın ihtiyaç ve isteklerini karşılamak üzere burada olacağız. Önümüzdeki sene haziran ayı geldiğinde eminim hepimiz çocuklarımız ile birlikte burada büyük bir kutlama yapacağız. Onların bu emeklerinin karşılığını alacaklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARILARI ONURLANDIRMAK GEREK

Belediyenin tesislerinde toplamda 500 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Keyvan, "Şimdi YKS ve LGS gruplarında toplamda 500 öğrenciye eğitim veriyoruz. Bu çocuklar 17 derslikte eğitimlerini alacaklar. Her ay biz çocuklarımıza yine ücretsiz deneme sınavları yapacağız. Zaten çocukları eğitime aldığımızda da bir yeterlilik sınavı yaptık. Bu sınavın sonuçlarına göre de eğitim programlarını düzenledik. Bu sınavlar sürekli devam edecek, etüt merkezimiz sürekli açık olacak! Bu arada genel deneme sınavı sonuçlarında da müthiş dereceler var! Ben başarılı olan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimizi de KENTFEST’te misafir edeceğiz. Bu kadar büyük başarıları onurlandırmak gerek diye düşünüyoruz. Bu da sanırım diğer öğrencilerimize başarılı olduklarında onlara nasıl destek olacağımız ile ilgili fikir verecektir. Her zaman velilerimize kapımız açık. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum. Hepimize hayırlı olsun ve çocuklarımıza başarılar diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, protokol ile birlikte kurdele kesme seramonisi için bir araya gelerek açılışı gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri