Etimesgut Belediyesinde 'özel kalem' tartışmasına Beşikçioğlu'ndan 'liyakat' cevabı

Etimesgut Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında tartışma konusu olan 'özel kalem' atamasına Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan 'liyakat' cevabı geldi.

Erdal Beşikçioğlu başkanlığında toplanan Etimesgut Belediye Meclis Toplantısı, 'atama' tartışmasına sahne oldu.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in Belediye'de Özel Kalem Müdürlüğüne atanmasını gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Çağlar'a yanıt Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan geldi.

Atamaya ilişkin olarak Başkan Erdal Beşikçioğlu'ndan cevap talep eden Uğur Çağlar’a 'liyakat' yanıtı geldi. Başkan Beşikçioğlu, konuşmasında atamaları nasıl yapıldığına dair bilgi verirken, 'liyakat' hatırlatması yaptı. Beşikçioğlu, "Nursemin Hanım, Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden lisans mezunu olmuş, İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunu ön lisansla bitirmiş, İstanbul Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans yapmış ve İstanbul Kültür Üniversitesi rektörünün Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlenmiştir." dedi.

Çağlar'a hitaben konuşmasına devam eden Erdal Beşikçioğlu, "Sizlerden daha iyi bir özgeçmişi var. Ve o kadar haklısınız ki, hatta benim yeğenim ile ilgili soruda da çok haklısınız. Ama yeğenim güvendiğim bir kişi ve alt yapısı ile sahip olduğu donanımı itibariyle Belediye'den hiçbir ücret almadan danışmanlık yapmaktadır." diye konuştu.

BAŞKAN'DAN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF: HODRİ MEYDAN

Atamalar ilişkin Belediye Meclisine bir öneride bulunan Başkan Erdal Beşikçioğlu, şunları söyledi: "Belediye Başkanının yakın akrabalarında olduğu gibi (bundan önceki ve bundan sonraki) başkan yardımcıları, meclis üyelerinin de akrabalarının belediyede çalışmaması ve bu arkadaşların hepsinin belediyedeki görevlerinin sonlandırılması ile ilgili meclisten oybirliği kararı çıkartmak istiyorum. Nasıl bir başkanın birinci derecede yakın akrabalarının belediyede görevlendirilmemesi gerekiyorsa liyakat konusunda ben de; belediye başkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin de belediye içerisinde akrabalarının bulunmasını uygun bulmuyorum. Şimdi hep beraber bir karar alırsak elimdeki listede bulunan 61 kişi hakkında gerekli işlemleri başlatmak istiyorum."

Geçmiş dönemdeki atamaları da eleştiren Beşikçioğlu, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde bazı eylemler gerçekleşmiş. Lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini gördük. Yaklaşık 35 kişi var ve bunların 10'u “Demirel” soyadında, 10'u “Yılmaz, Yalçın ve Gökdemir” soyadlı memurlarımız. Bunlar lise mezunu olmuşlar, içeriye girmişler, memur olarak atanmışlar. Bunlar Enver Bey’in birinci derece akrabaları, Başkan Yardımcılarının 1. derece akrabalarıdır. Bunlar memur olanlardır. Toplamda 61 kişi bizim tespit ettiklerimiz. Ve bir de tespit edemediklerimiz var. Bu 61 kişi liyakat esasına göre mi atanmış? Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar ve ben de şunu diyorum: Geçmiş dönem sizler neredeydiniz? Şimdi mi aklınız yerine geldi? Şimdi burada böyle bir tasarrufta bulunmak istiyorsak geçmiş dönemler dahil, meclis üyeleri ve başkan yardımcılarının yakın akrabaları dahil bunların iş akdinin sonlandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu konu ile ilgili de oy çokluğunu bile kabul etmiyorum. Bu önergeyi tüm milletimizin huzurunda oy birliği ile vermemiz gerekiyor.

Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun önerisine yanıt gelmemesi ve 'liyakat' önerisinde bulunan meclis üyelerini çoğunun sessiz kalması salonda bulunanları hayrete düşürdü.

MECLİS GÜNDEMİNİN BİR BAŞKA KONUSU İSE “CUMHURİYET MEYDANI" OLDU

Belediye Meclisinde gündeme gelen konulardan biri ise Kazım Karabekir Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Kale Şelale Parkı'nın isminin “Cumhuriyet Meydanı” olarak değiştirilmesi oldu. Meclis oturumunu yöneten Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun bu öneriyi oylamaya sunmasının ardından teklif oy çokluğu ile kabul edilirken; MHP Meclis Üyelerinden Nilüfer Hanım, “İsim tabi ki muhteşem hatta Atatürk Meydanı ismi de var ama…” ile başlayan cümlesinin devamını getirmeden, Başkan Beşikçioğlu Nilüfer Hanım'a cevaben, "20 yıldır bir Cumhuriyet meydanımızın olmaması enteresan değil mi? Merak etmeyin, yakında 'Yaşar Kemal’de geliyor' diyerek gündem maddelerine devam etti.

Başkanlık yönetiminde 'şeffaflık' vurgusu yapan Erdal Beşikçioğlu, meclis toplantısını şu mesajlarla bitirdi:

“Bugün eylül ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. Bazı arkadaşlar bizlerin cevap veremeyeceklerini düşündükleri sorularına hazırlanarak gelmişler ama elleri maalesef boş döndüler. Uzun zamandır 'liyakat'tan bahsediliyor. İnanın bu konuda çıkan her haberi yakından takip ettim. Ve mecliste sunduğum teklifi maalesef kabul edemediler. Her şey apaçık ortada! Bu sebeple bu konularda daha fazla konuşmak istemiyorum ve takdiri halkımıza bırakıyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri