Ankara Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 25. Uluslararası Anadolu günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde Gümüşhane'nin değerleri tanıtıldı. Festivalin 6. gününde, Gümüşhane yöresine ait halaylar ve yöre mutfağının farklı lezzetleri Ankaralılarla buluşturuldu.
GÜMÜŞHANE TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ
Festivalin 6. Gününde Doğu Karadeniz’den, İç Anadolu’ya ve Akdeniz’e uzanan bir yolculuk yapıldı. Ankara Konya Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Mustafa Yıldızdoğa’nın konuk olduğu gecede farklı kültürler festival katılımcılarına tanıtıldı.
Festivalde sahne alan Gümüşhane “Gümüşhane Valiliği Halk oyunları” ekibi halaylarıyla coştururken, yerel sanatçı Onur Akgül Gümüşhane türküleriyle Etimesgutluların kulaklarının pasını sildi. Hep birlikte halaylar çekildi türküler bir ağızdan söylendi. Yöresel lezzetler tanıtıldı ve tadına bakıldı.
ÖNEMLİ BÜROKRATLAR KATILDI
Programa gelen konuklar arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Arzular Belediye Başkanı Rıza Çetin Tanış, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, GÜDEF Genel Başkanı Hamdi Arslan, Sincan Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Birol Demirci, Sincan Şiran Aşağıduruçay Köyü Derneği başkanı Necdet Kara, Şiran Akçalı Köyü Platformu Başkanı Kemal Yıldız ve çok sayıda Etimesgut ve Ankara’da yaşayan Gümüşhaneliler yer aldı.
''GÜMÜŞHANE OSMANLI YA GÜMÜŞ PARA BASILAN YERİN ADIDIR''
Etimesgut Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Ayhan Şahin yaptığı konuşmasında Gümüşhane’yi ve Gümüşhane insanının anlattı. Şahin, “Gümüşhane, altın kalpli insanların yaşadığı, adını gümüş madenlerinden alan, Osmanlı ya gümüş para basılan yerin adıdır. 5 ilçe 8 belde, 322 Köy ile 150 bin nüfusa sahip, sayıda az, gönülde çok, Trabzon, Bayburt, Erzincan, Giresun, illerine sınır, dağların avucunda bir şehirdir. Dünyanın çok yerinde, ülkemizin her vilayetinde, her ilçesinde bir yaşayanı bulunan ve bir milyona yakın insanın göçtüğü yerin ve göç ettiği yerlerde büyük fedakârlık yaparak çalışan, sevilen, şehirlerin yapılaşmalarına katkı sağlayan ülkenin siyasetinde aktif rol oynayan yerin adıdır. İşte bu insanlarımızın bir kısmı da Ankara da ve Etimesgut ta ve buradalar. Meydanımızda diğer vilayet ve cumhuriyetlerden insanlar da burada.10 gün boyunca komşuluk yapıp aynı toyda buluşup, aynı duyguları yaşıyoruz. Bizleri bu toyda bir araya getiren, çeyrek asırdır, hizmetleri saymakla bitmeyen, Etimesgut’un değerli Belediye Başkanı Enver Demirel ve ekibine huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“ALTIN KALPLİ İNSANLARIN ŞEHRİNDEN SELAM GETİRDİM''
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük konuşmasında, “Biz şartların bir araya getirdiği insan topluluğu değiliz, tarihe damga vurmuş bir milletiz” dedi. Küçük, “Altın kalpli insanların şehrinden selam getirdim. Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel beyefendiye çok teşekkür ediyorum verdiği bu büyük hizmete burada şahit olduk. Başkanıma Konya ile Gümüşhane nasıl bir araya geldi diye sordum oda kura ile dedi. Hepimizin dilinde bir “Türkiye’m” türküsü var. O sözleri yazan Dilaver Cebeci Gümüşhanelidir, sözleri besteleyende Mustafa Yıldızdoğan Konyalıdır. İşte biz Türk milletiyiz tesadüf bir araya gelmedik. Biz şartların bir araya getirdiği insan topluluğu değiliz, tarihe damga vurmuş bir milletiz. Birliğimiz ve beraberliğimiz asla bozulmasın Belediye Başkanımızda bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene…” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Başkan Demirel’e gümüş tepsi eşi İlknur Demirel’e eşarp hediye edildi.