Etimesgut’ta iskan belgesi krizi: Eski Belediye yönetimine kaçak yapı suçlaması

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ünlü bir börek zincirinin bayiliğini alan Aydın Eşer, kiraladığı dükkanın sahibiyle iskan belgesinde belirtilen metrekare ile net metrekare arasındaki fark nedeniyle davalık oldu. Eşer, önceki belediye yönetiminde görev yapan yapı kontrol müdürünün kaçak yapılara göz yumduğunu iddia etti.

Etimesgut’ta iskan belgesi krizi: Börekçi zinciri bayisi ve dükkan sahibi davalık oldu

Metrekare Farkı ve Ruhsat Krizi

Aydın Eşer, 3 yıl önce Göksu Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan sitedeki bir dükkanı inşaat halindeyken kiraladı. Yaklaşık bin 100 metrekare olarak kiraladığını belirten Eşer, işletme ruhsatına başvurduğunda iskan belgesinde yapının sadece 89 metrekare olarak kaydedildiğini fark etti. Eşer, 89 metrekare dışındaki alanın kooperatifin ve sitenin ortak kullanım alanı ile belediyenin park yeri olduğunu söyledi.

"RUHSAT İÇİN OYALANDIK"

Dükkanın sahibi ve sitenin müteahhidi ile iletişime geçtiğinde ruhsatın çıkacağına dair sürekli oyalandığını belirten Eşer, müteahhidin, bir önceki yapı kontrol müdürüne daire verdiğini ve ruhsatın çıkmasının yakın olduğunu söylediğini ifade etti. Ancak, mevcut belediye yönetimi tarafından 89 metrekareden fazlasının kaçak yapı olduğuna dair tutanak tutuldu.

Eşer, belediyeye başvurduklarında sadece kendi dükkanlarında usulsüzlük olduğunu düşündüklerini, ancak sitedeki 211 daire ve 9 dükkanın da kaçak yapı olduğunu öğrendiklerini belirtti. Eşer, “Metrekare üzerinden düşündüğümüzde yaklaşık 300 milyon TL haksız kazanç elde edilmiş olduğu anlaşılıyor. Sitedeki 211 daire ve 9 dükkan hakkında iskan iptali davası açılacak” dedi.

BELEDİYE YETKİLİSİNE KAÇAK YAPI İDDİASI

Bir önceki belediye yönetiminde görev yapan yapı kontrol müdürünün kaçak yapılara göz yumduğunu ve aynı sitede oturduğunu iddia eden Eşer, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri