Etimesgut’ta, Karavan Tiyatro ve Atatürk 1 filmi büyük ilgi gördü

Etimesgut Belediyesi, yaklaşan sonbahar mevsimini kutlamak için düzenlediği "Merhaba Sonbahar" adlı etkinlikler dizisini tanıttı. Bu kapsamda, yalnızca Etimesgut halkının değil, tüm Ankara ve Türkiye genelinden ziyaretçilerin katılımını bekleyen organizasyon, çeşitli etkinliklerle renkleniyor.

Etimesgut'ta 'Merhaba Sonbahar' etkinliklerin ilk günü olan 1 Eylül 2024 tarihinde, Korkut Ata Kültür Merkezi'nde "Atatürk 1" adlı sinema filmi gösterime sunuldu. "Başka Sinema" markasının katkılarıyla düzenlenen bu açık hava sineması, hem günümüzün önde gelen hem de Oscar ödüllü filmlerine ev sahipliği yapacak. "Atatürk 1", bu kapsamda merhaba dediği sonbaharın ilk filmi olarak büyük bir beğeni topladı ve yoğun bir katılım sağladı.

Etkinliklerin bir diğer öne çıkan kısmı ise 2 Eylül 2024 tarihinde Göksu Park’ta gerçekleşti. Tiyatro severler, usta sanatçı Erkan Can’ın yönettiği ve Bilal Çatalçekiç’in başrol oynadığı "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı oyunla buluştu. Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerinden uyarlanan bu "Karavan Tiyatro" performansı, izleyicilerden tam not aldı. Oyunun ardından düzenlenen söyleşilerde, izleyiciler Bilal Çatalçekiç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirme fırsatı buldular.

Etkinlikler, 7 Eylül 2024 tarihine kadar Göksu Park Amfi Tiyatro ve Korkut Ata Kültür Merkezi’nde devam edecek. "Başka Sinema" önderliğinde gösterime sunulacak farklı filmler ve etkinliklerle, festival tadında geçen bir hafta Etimesgutluları bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri