Etimesgut'ta tesettürlü olduğu için saldırıya uğradığını iddia eden kadın konuştu: "Sizden midem bulanıyor"

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana gelen olayda, iddialara göre tesettürlü olduğu için komşularının saldırısına uğrayan F.G. ve ailesi, sürekli sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını belirtti. Mağdur kadın, evine girmeye korktuğunu ve can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade etti.

İddialara göre, A.T. ve A.T. çifti, komşuları F.G.’ye tesettürlü olduğu gerekçesiyle sürekli saldırıda bulundu. Saldırıların artması üzerine mağdur çift, can güvenliklerinden endişe duyarak başka bir yere taşınmak zorunda kaldı. F.G., sürekli darp edildiğini, küfür, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Ayrıca, eşi ve çocuklarının da saldırıya uğradığını söyleyerek yetkililerden yardım talep etti.

SİZDEN MİDEM BULANIYOR

F.G.’nin saldırıya uğradığı anlara ait görüntülerde, komşusunun "Sizden midem bulanıyor. Yeter artık. Gidin buradan" diyerek küfürler ettiği duyuldu. Saldırıya uğrayan F.G.’nin ise "İmdat" diyerek çevredekilerden yardım istediği ve diğer komşuların araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştığı görüldü.

Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan F.G., "Saldırgan kadın bizi sürekli taciz ediyordu. Küfürler ediyordu. Çocuklarıma hakaret ediyordu. Birçok kez olay oldu. Bana saldırıyordu. Komşumla bahçede otururken, onunla ilgili bir şey demememe rağmen, bana ‘Kenafir gözlerinle’ bakamazsın diye bağırdı. Bana saldırdı. Çarşafımı yırtmaya çalıştı. Bana vurdu. Komşular engel olmaya çalıştı ama başaramadı. Parmağımı kanattı, yüzümü çizdi. Olaydan birkaç gün sonra saldırgan kadının eşi, yanındaki bir adamla benim eşime saldırdı. Yere yatırıp vurdular. Müdahale etmeye kalkışınca çarşafımı açmaya çalıştılar. Daha önce de tesettürlü bina görevlimize saldırıp, ‘Siz buraya şeriatı mı getireceksiniz’ demişlerdi. Bana, ‘Sen erkeklerle konuşmuyorsun, yüzünü açmıyorsun. Seni TikTok’a atacağım’ diyerek rencide etti. Kendileriyle ilgili şikayetçi olduk. Evime girmeye korkuyorum. Yapacaklarının bir sınırı yok. Kadının ve adamın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Ankara Valiliği yaşanan olayla ilgili açıklama yapmış ve "sözlü, fiziki saldırı ve manevi değerleri aşağılama iddiası ile ilgili konu ve sorumlular adli mercilere intikal ettirilmiş olup, gerekli tahkikat Cumhuriyet Savcılığınca yürütülmektedir. "demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri