Fatih Köprüsü'nün trafiği bitmiyor

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Fatih Köprüsü, her sabah yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler için çileye dönüşüyor. Vatandaşlar, işe gidiş saatlerinde yaşanan bu sıkışıklığın çözülmesi için yetkililerden acil çözüm bekliyor.

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Fatih Köprüsü, her sabah yaşanan yoğun trafik nedeniyle adeta kilitlenmiş durumda. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve sürücüler, işe gidiş saatlerinde köprüden geçerken uzun süre trafikte kalmaktan şikayetçi.

SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE TRAFİK KİLİTLENİYOR

Keçiören ilçesinin önemli geçiş noktalarından biri olan Fatih Köprüsü, her gün binlerce araca ev sahipliği yapıyor. Özellikle sabah 07:00 ile 09:00 saatleri arasında köprü üzerindeki trafik akışı neredeyse durma noktasına geliyor. Bu sıkışıklık sadece köprü üzerinde değil, çevre yolları ve kavşaklarda da hissediliyor.

TRAFİĞİN YOĞUNLUĞU BİRÇOK SEBEBE DAYANIYOR

Uzmanlar, Keçiören'deki trafik yoğunluğunun birkaç temel nedene dayandığını belirtiyor. Öncelikle, Keçiören, Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden biri ve artan nüfusla birlikte araç sayısının da artması, yolların kapasitesini zorluyor. Toplu taşıma alternatiflerinin yetersizliği vatandaşları özel araç kullanmaya yönlendiriyor ve bu durum trafiği daha da sıkışık hale getiriyor. Mevcut altyapının yoğun trafiği kaldırmakta yetersiz kalması, özellikle Fatih Köprüsü'nün bağlantı noktalarında soruna neden oluyor.

Yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Keçiören'in ulaşım sorununu gündeme alıp çözüm vaadinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri