Fatih Ünal'dan iddialara cevap: "Yükümlülükler kanunda belirtilmiştir"

AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ünal, CHP'li Meclis Üyesi Tolga Turgut'un kendisine yönelttiği suçlamalar hakkında anadolugazete.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ünal, belediye başkanları ve meclis üyelerinin yükümlülüklerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nda açıkça belirtildiğini vurguladı. Ünal, kanunun 28. maddesine göre belediye başkanlarının görev süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyelerinin ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle belediyeye veya bağlı kuruluşlarına karşı herhangi bir ticari faaliyet içinde olamayacaklarını belirtti.

ARABULUCULUK TARTIŞMASI

Tolga Turgut’un iddialarına cevap veren Fatih Ünal, arabuluculuk sürecine yönelik eleştirileri reddetti. Ünal, arabuluculuğun yargı makamı hükmünde olduğunu, temsilcilik veya komisyonculuk yapmadığını dile getirdi. "Ben ihtiyari olarak belediyedeki işçilerin çıkarılması sürecinde, işçilerin taleplerini ve şirketin kabulünü esas alarak bir arabuluculuk yaptım." diyen Ünal, bu sürecin tamamen rıza ve anlaşma üzerine kurulu olduğunu belirtti.

"SOYGUN İDDİALARI ASILSIZ"

Tolga Turgut’un kendisine yönelttiği "soygun" suçlamalarına sert tepki gösteren Ünal, soygunun "Hiçbir emek harcamadan elde edilen kazanç" olduğunu ifade ederek, kendisinin arabulucu olarak her iki tarafın kabul ettiği bir kişi olduğunu vurguladı. "Ben burada bir soygun mu yaptım? Soygunun tanımını bilmeyenlere anlatayım" diyerek karşılık veren Ünal, bu suçlamaların tamamen asılsız olduğunu ve savcılığa başvurulması gerektiğini belirtti. Ünal, "Savcılığa suç duyurusunda bulunmayan ahlaksızdır." şeklinde sert bir çıkış yaptı.

"NÜFUS TİCARETİ İDDİASI GERÇEK DIŞI"

Tolga Turgut’un nüfus ticareti suçlamalarına da değinen Ünal, bu suçun tanımını yaparak kamu görevlisi olmayan kişilerin haksız menfaat sağlama amacıyla nüfuzlarını kullanmalarına dayandığını açıkladı. Ünal, kendisinin böyle bir eylemde bulunmadığını ve bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Son olarak, Fatih Ünal, "Belediye meclis üyelerinin yükümlülükleri bellidir, bu yükümlülükler çerçevesinde hareket ediyorum. Alnım ak, herhangi bir yanlışım varsa, savcılığa gidin" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri