Fethi Yaşar'ın vaatleri neydi? İlk 100 günde neler yaptı?

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde dördüncü dönem belediye başkanlığını yürüten Fethi Yaşar gelecek dönemde ilçede yapılmasını istediği birçok projeyi açıklamıştı. Peki, 31 Mart seçimlerinden sonra Başkan Yaşar, ilk 100 günde hangi faaliyetleri gerçekleştirdi?

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 100 günden fazla bir süre geçti. Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de yeniden belediye başkanı seçilen Fethi Yaşar, dördüncü dönemine adım attı. Yenimahalle için pek çok projeyi hayata geçiren Yaşar, gelecek dönem için de birçok projenin sözünü verdi. Yaşar'ın seçim sonrası 100 gün içerisinde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler ise merak konusu oldu.

FETHİ YAŞAR YENİMAHALLE İÇİN HANGİ PROJELERİN SÖZÜNÜ VERDİ?

Fethi Yaşar, yeni dönemde hükümetin desteğiyle birlikte ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması gerektiğini vurgulamıştı.

Yeni dönemde hayata geçecek projeler hakkında ise Yaşar, parklar, sosyal tesisler, yüzme havuzları, kreşler ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik pazar yerleri gibi alanların hizmete açılacağını müjdelemişti. Sosyal hizmetler anlamında da önceki dönemlerde yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri bulunan Yenimahalle Belediyesinin, bu hizmetleri önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini ifade etmişti.

Yaşar, gelecek dönem projeleriyle Yenimahalle'yi daha yaşanabilir hale getirmek için adımlar atacaklarını belirtti.

İLK 100 GÜNDE NELER YAPILDI?

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeniden göreve başladıktan sonra öncelikli olarak 'hayırlı olsun' ziyaretlerini kabul etmeye başladı. Yeni döneme hızla giriş yapan Yaşar, sosyal medya hesabını da aktif bir şekilde kullanıyor.

Yenimahalle halkıyla iç içe olmayı sürdüren Yaşar, ilçede düzenledikleri iftar yemeklerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte, ilçede bulunan Yakacık Mesire Alanı'nın bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Yine toplu ibadet edilen cemevi ve camiler temizlendi ve parklar vektörlerden arındırıldı.

Yaşar ilçede gerçekleşen çalışmalar için, ''İlçemizdeki 460 park ve ağaçlandırma alanını ilçe sakinlerimiz için yaza hazırladık. Ağaçlandırma ve park çalışmaları ile Yenimahalle’deki yeşil alan miktarını 3 milyon metrekareye çıkarırken, ilçemizin farklı noktalarındaki parklarda bakım, onarım, ağaç budama, çim biçme ve temizlik çalışmalarına hız verdik.'' ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, ilçede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çocuk Şenliği yapılırken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda da Gençlik Şenliği ve konserler düzenlendi.

Fethi Yaşar, 3 aylık süre zarfında dünya evine giren birçok çiftin de nikahlarını kıydı. İlçede yapılan bakım onarım çalışmalarını da yakından takip eden Yaşar, yapılan çalışmaları incelemek için sahaya indi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN YAZ OKULU, HAZIRLIK KURSLARI

İlçede dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla da sünnet şöleni düzenlendi. Yine, LGS'ye ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmak adına ücretsiz hazırlık kursları açıldı. Bununla birlikte 7-16 yaş arası çocuklar için YENİMEK Yaz Kursları ve Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Yaz Okulları da faaliyete geçti.

KÜLTÜREL VE ÇEVRECİ FAALİYETLERE DEVAM

İlçede kültür sanat ve çevre faaliyetleri kapsamında da YENİMEK Kültür Sanat Festivali, Çevre Şenliği ve Yenimahalle Sokak Lezzetleri Festivali gerçekleştirildi. Yenimahalle'de, Köylü ve El Emeği pazarları kuruldu.

YAŞLILAR VE KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN PROJELER

Yaşlılara yönelik gerçekleştirilen projeler kapsamında da Fethi Yaşar tarafından Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi için çalışmaların devam ettiği duyuruldu.

Yaşar, ilçedeki öğrenciler için yurt projesinin de eylül ayında tamamlanacağını belirterek, ''Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz, eylül ayında tamamlayacağımız yurt projesi ile Ankaramıza okumaya gelen ancak barınma sıkıntısı çeken 350 kız öğrencimize konaklama imkanı sağlayacağız. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çağdaş eğitimin gelişimi için 15 yıldır Yenimahalle’de birçok projeyi hayata geçirdik. Aynı bilinçle çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri