FETÖ'nün emniyet yapılanması soruşturmasında 19 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheliden 19’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatı içinde gizli yapılanmasında yer aldığı belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 35 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcıya ifade verdi. Sorgulama sürecinde, 15 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ve örgütle bağlantılı olan isimleri teşhis etmek istediklerini belirterek itirafçı oldu. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 19'u tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde örgütlenme ve eleman kazanma faaliyetlerini yürütme, emniyet personelini örgütsel bir sistemle kodlama girişimlerinin tespit edilmesi üzerine başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, örgüt tarafından "mahrem sorumlu" olarak görevlendirilen ve aralarında halen kamu kurumlarında aktif görevde bulunan 6 kişinin de yer aldığı 35 "emniyet mahrem sorumlusu" gözaltına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri