Gastro Sincan'ın erkek kursiyerleri Boşnak Böreği yaptı

Gastro Sincan meslek edindirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce yüzlerce kadına aşçılık eğitimi vererek meslek sahibi olmalarına olanak sağlayan merkez, bu kez erkek kursiyerleri ağırladı.

Gastro Sincan'da her ders, farklı bir lezzet şöleni sunuyor. Bu hafta menüde Boşnak böreği ve portakallı revani yer aldı. Tezgâhın başına geçen erkek kursiyerler, aldıkları teorik bilgileri pratiğe dökerek mis gibi yemekler hazırladı, hem gözlere hem de damaklara hitap etti.

Gastro Sincan'da erkek kursiyerler, uzman şeflerden alacakları eğitimlerle Türk ve dünya mutfaklarının inceliklerini öğreniyor ve birbirinden lezzetli tarifler hazırlıyor.

Yaşları 19 ile 54 arasında değişen erkek kursiyerlerin bazıları emekli, bazıları ise farklı mesleklerde çalışan bireyler. Aralarında, aldıkları eğitimle kendi işini kurmayı planlayanlar olduğu gibi, yemek yapmayı sadece hobi olarak sevenler de bulunuyor. Eğitimlerini tamamlayan şef adayları, aldıkları aşçı yardımcılığı sertifikası ile profesyonel mutfak dünyasına adım atmaya hak kazanıyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gastro Sincan’da verilen eğitimler hakkında, “Gastro Sincan’da ilk erkek kursiyerlerimiz Türk ve Dünya mutfağına dair tüm detayları uygulamalı olarak öğreniyor. Eğitim dönemi sonunda sertifika almaya hak kazanacakları lezzet dolu bu yolculukta tüm kursiyerlerimize ve kıymetli eğitimci şeflerimize başarılar diliyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri