Gazi Mahallesi’nde yerel yönetimlere ‘gençlik’ geldi

Gazi Mahallesi'nde yaşanan değişim sonucunda genç yaşına rağmen büyük hedeflerle yola çıkan Muhtar Gamze Gül, mahallenin altyapı sorunlarından sosyal yardımlara, ulaşımdan kültürel etkinliklere kadar bir dizi projeyi hayata geçirmeyi amaçladığını dile getirdi. Mahalle sakinlerinin güvenini kazanan Gül, seçimlerden zaferle ayrıldı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde yaşanan değişim rüzgârları, 29 yaşındaki grafik tasarım bölümü mezunu Gamze Gül ile esti.

Doğma büyüme Gazi Mahallesi sakini olan Gamze Gül, genç yaşına rağmen mahallesine yeni bir soluk getirmeye kararlı olduğunu seçim sonuçlarında gösterdi. Mahallesini daha yaşanabilir kılmak ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak için aday olan Gamze Gül, mahalle sakinlerinin büyük desteğini arkasına alarak Gazi Mahallesi Muhtarı seçildi.

GAMZE GÜL, MAHALLESİNE YENİ BİR SOLUK GETİRİYOR

Mahallesinin geleceğine katkı sağlamak ve yeni nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için yola çıkan Gül, gençlerin ve mahalle sakinlerinin desteğini arkasına alarak yerel seçimlerden galip ayrıldı.

Seçim sürecinde genç yaşına rağmen kendine olan güveni ve yapıcı enerjisiyle hemşehrilerinin dikkatini çeken Gamze Gül, halkın olumlu tepkilerini aldı. Gül, bazı çevrelerin ise seçim döneminde yaşına ve deneyimsizliğine dair endişeleri duyduğunu ifade etti. Endişe duyanlara rağmen mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun kendisine destek verdiğini ve olumlu bir atmosferde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

İLK İŞ ALTYAPI VE RÖGAR TEMİZLİĞİ

Gül'ün öncelikli hedeflerinden biri, mahalle altyapısının iyileştirilmesi ve temizlik sorunlarının çözülmesi için kolları sıvamak oldu.

Muhtar Gül, “Bizim ilk ve önemli sorumuz rögarlardı. İlk olarak rögarları temizleteceğim söylemiştim. Mahallede yağmur yağdığında ya da sıcak havalarda etrafı saran kötü kokunun çözümü için rögarların sürekli temizlenmesi ve altyapının da değişmesi gerekiyor." dedi.

Altyapı çalışmaları için harekete geçip ilgili yerlerle görüşme yaptığını belirten Gül, şunları söyledi:

"Altyapı için de iletişime geçtik. Altyapıyı da değiştirebiliriz diye düşünüyoruz. Rögarların temizliği senede bir kez sadece tıkalı yerler düzeltiliyormuş biz artık 3 ayda bir her yeri temizletmeye çalışacağız, ekipleri tekrar çağıracağız. Hem kötü kokunun hem de böceklenmenin önüne geçeceğiz. Bunun dışında yardımlarımız oluyor. Bunun da yazmıştım. Bu şekilde mahallenin temizliği düzeni gibi konuları da yavaş yavaş yapacağız.”

ULAŞIM SORUNUNA EL ATIYOR

Mahalledeki ulaşım sorunlarına da çözüm getirmeyi amaçlayan Gamze Gül, EGO otobüs seferlerinin artırılması ve mahalleye daha kolay ulaşım imkânlarının sağlanması için çaba gösterdiğini dile getirdi.

Gamze Gül, geride kalan 1 buçuk aylık sürede yaptığı çalışmaları şöyle anlattı:

“Ulaşımla ilgili henüz bir şey yapamadık çünkü müdürler değiştiği için sistem tam oturmamış. 'Bize 1-2 aylık zaman verin ondan sonra konuşalım.' dedikleri için bekliyoruz. Planlarımız arasında mahalleden geçen EGO’ya bağlı otobüslerin en azından sefer sıklığı ve güzergâh eklemeleri olabilir. Mahalleden 449 geçiyor ve Akköprü’ye gidiyor. En azından bu otobüsün sefer saatlerini kısaltıp Ulus’a bağlayabilirler diye düşünüyoruz. 449 numaralı otobüse ek olarak Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin kavşağından dönen otobüsler en azından çiftlik kavşağından dönüş yapıp tekrar mahalleye girerse mahalle sakinleri hastanenin oradan mahalleye kadar yürümezler. Buranın nüfusu kalabalık olduğu için sefer sıklığını arttırabilirler.”

TAZİYE EVİ YAPTIRACAK

Gamze Gül'ün gelecek planları arasında, taziye evi yaptırmak olduğunu aktardı. Muhtar Gamze Gül, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Kadınlar lokali tarzında taziye evi yapmayı çok istiyoruz. Bunları yaptırmak için uğraşacağız. Şu an için arazimiz yok ama belli yerleri gösterebiliriz diye düşünüyorum. Bu gibi planların gerçekleşmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor ki biz de bir şeyler yapabilelim. Şu an çok yeniyiz. Tabii ki de Fethi Başkan'ımızla istişarelerimiz oluyor. Zaten kendisi direkt ‘Bana yer gösterin. Ben yapayım.’ diyor. Bunun için Emniyet Mahallesi Muhtarı Tuncay Hanlı birlikte etrafa bakacağız ve gerekli yerle bildireceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri