Ankara'da yenilenen Tarihi Ulus Hali esnafından ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yardım çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın en büyük projelerinden biri olan Ulus ve çevresini yenileme projesi kapsamında tadilat yapılan Tarihi Ulus Hali, geçtiğimiz günlerde açıldı. Açılışını ilk kez anadolugazete.com.tr'nin duyurduğu hal esnafı eksiklerin çözümü için yardım bekliyor...

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Tarihi Ulus Hali, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın projeleri arasında olan Ulus ve çevresinin yenilenmesi kapsamında 2 aya yakın tadilat sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde yeniden hizmete açıldı. Hal esnafı ile yaptığımız sohbetlerde Mansur Yavaş’tan memnun olduklarını ama eksikliklerin devam ettiğini ifade etti.

VATANDAŞ MEMNUN

Yıllardır yenilenmesi için birçok seçim projesi içerisinde yer alan Tarihi Ulus Hali, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinden sonra projelendirildi ve yenilenerek açıldı.

2 aya yakın bir şekilde tadilat süreci devam eden Ulus Hali’nin tadilat sürecini Mansur Yavaş bizzat kendi de takip etti. Ankara’nın en önemli simgelerinden ve ticaret merkezlerinden olan hal, gün içerisinde binlerce insanı bünyesinde ağırlıyor. Hal içerisinde balıktan sakatata, kahvaltılık üründen meyve sebzeye, kuruyemişten kıyafete kadar birçok ürün satılıyor.

Bunların yanında tarihi ile dikkat çeken Ulus Hali, yenilenmesi ile yeni yüzüne kavuştu. Vatandaş halin yenilenmesi ve ferah olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

ESNAF MEMNUN AMA EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR

Anadolugazete.com.tr olarak bölgede yaptığımız araştırmalar kapsamında hal esnafının problemlerini dinledik. Birçok esnaf Mansur Yavaş’ın gerçekleştirdiği yenileme çalışmasına destek verirken, birkaç esnafta yenileme çalışmaları kapsamında eksikliklerin olduğuna dikkati çekti.

Tadilat yapılırken bizzat denetim yapan Mansur Yavaş, Ulus Hali’nin yenileme çalışmalarında beğenmediği kısımlarda değişiklikler yapmıştı. Esnaf halin iç kısmının çok ferah ve düzenli olduğuna vurgu yaparken, eksikliğin tezgâh üstü alanın kapalı olmamasından kaynaklı gürültü kirliliğine maruz kaldıklarını ifade etti.

Başka bir esnaf ile sohbetimizde ise çatı kısmının güneş alması için olan şeffaf oluklu levhaların olduğu yerden ve havalandırma alanlarından, yağmurlu ve rüzgârlı günlerde içeri su ile rüzgâr aldığını ifade etti. Bunun için Yavaş’a seslenen esnaf, eksikliğin giderilmesini istedi.

Belediyenin halin içerisindeki yeni tasarımında orta kısımlarda geçiş alanları mevcut ama esnafların belli bir kesimi orta geçiş alanlarını kasa ile kapatıyor. Hal esnafının birçoğu denetimlerle bu durumun önüne geçilmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri