Gelecek ve DEVA Partileri'nden sürpriz ayrılık!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç istifa ettiğini duyurdu. Ardından, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın görevinden alındığı açıklanmıştı ancak Akın yaptığı açıklamada istifa ettiğini, ihraç edilmediğini duyurdu.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, genel seçimlerde partisinin tek başına seçimlere girmesi yerine ittifak modeliyle girmesinin, özellikle 'Altılı Masa' ve CHP birlikteliğinin seçmenler açısından olumsuz sonuçlara yol açtığını belirtti. Ayrıca, partideki ilkesel kararların uygulanmadığını, yapılan eleştirilere rağmen istişare kanallarının kapalı olduğunu ifade etti.

Tokaç, siyaseten yeterli olgunluğa ulaşmamış yöneticilerin anlayışını ve gereksiz ihtiraslarını gerekçe göstererek, Gelecek Partisi'ndeki Ankara İl Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bunun ardından, DEVA Partisi'nden gelen bir ayrılık haberi geldi.

NUTKU AKIN İSTİFASINI DUYURDU: "İHRAÇ DEĞİL"

DEVA Partisi, Genel Merkez Başkanlık Kurulunun 18 Şubat'ta aldığı karar gereği Ankara İl Başkanı Nutku Akın'ın DEVA Partisi tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunduğunu ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini, görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Akın ise sosyal medya hesabı üzerinden "İhraç değil istifa" başlıklı bir açıklama yaptı ve istifasının sebebini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri