Geleneksel Büyük Atatürk Koşusu'nun 88. Ankara'da yapıldı: Bugün koşulan yarışın anlamı bir başka

Ankara'nın simgesel koşularından olan Büyük Atatürk Koşusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümüne özel düzenlendi. Yoğun yağış altında başlayan ve Anıttepe'de sona eren yarışta, kadınlarda Nursena Çeto, erkeklerde ise Bahattin Üney birinci oldu.

Dikmen Keklik Pınarı'ndan başlayıp Eski Ankara Garı'ndan Anıttepe Spor Tesisleri'ne yönlendirilen parkur, "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" sebebiyle değiştirilmişti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yarışta, zorlu hava şartlarına rağmen sporcular, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Nursena Çeto, 29.06.27'lik derecesiyle kadınlarda birinci olurken, erkeklerde Bahattin Üney 24.06.23'lük derecesiyle zirveye çıktı. İkincilik ve üçüncülük sıralamalarında Pınar Demir, Hasibe Demir, Ramazan Özdemir ve Abdurrahman Gediklioğlu yer aldı.

Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından sporculara ödülleri takdim edildi. Dereceye giren sporculara toplamda 48 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca, yarışı tamamlayan her sporcuya da anı olarak hatıra madalyaları takdim edildi.

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, soğuk havaya rağmen yüksek katılımla gerçekleşen yarışın, sadece spor mücadelesi değil, aynı zamanda şehitlerin ve Gazze'deki mazlumların anısına yapıldığını belirtti. Anlamlı bir organizasyon olduğunu vurgulayan Çintimar, katkı sağlayan kurum ve sponsorlara teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri