Girişimciler ve yatırımcılar Ankara’da buluştu

Ankara’da düzenlenen "TechAnkara Proje Pazarı", girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirerek önemli iş birliklerinin kapısını araladı. Program, Ankara Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan katılım gösterdi.

Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen TechAnkara Ödül Töreni’nde Shellix Smart’ın Mistikist ürünü birinci, Kybele's Garden (As Biyoteknoloji) firmasının Fermente Alg Hammaddesi Üretimi projesi ikinci, Retinow Sağlık’ın Retinow AI ve Retinow Fundus Kamera projesi ise üçüncü oldu.

"BAKANLIK OLARAK 7,3 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAK AYIRDIK"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Türkiye’nin teknoloji girişimciliğini geliştirmek adına önemli adımlar attıklarını belirtti. Çoştu, Ar-Ge teşvikleri, Teknopark uygulamaları ve çeşitli fonlarla Türkiye’nin teknoloji odaklı ekonomik dönüşümünü hızlandırdıklarını ifade etti. Girişimcilere sunulan finansman imkanlarına dikkat çeken Çoştu, bakanlık olarak 7,3 milyar liralık bir kaynak ayırdıklarını ve bunun 67 milyar liralık finansmanı harekete geçirdiğini söyledi. Ayrıca, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı aracılığıyla 2 bin 379 teknoloji girişiminin kurulduğunu vurguladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın çok yönlü bir şehir olduğunu belirterek, “Ankara, sadece teknoloji, tarım veya eğitim şehri değil; hepsini bir arada barındıran dinamik bir merkezdir. Ankara Kalkınma Ajansı olarak, bu dinamikleri doğru yönlendirerek ülkemiz için faydalı sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

"ANKARA'NIN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan da, ajansın 15 yıl önce kurulduğunu ve bu süre zarfında 2 milyar lira üzerinde proje desteği sağladığını belirtti. Kalkan, “Ankara'nın marka değerini artıracak projelere imza atmaya devam edeceğiz. Girişimciliği, dijital dönüşümü ve teknolojiyi önemsiyoruz; kırsal kalkınma stratejimizle bu değerleri katma değere dönüştürmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri