Ankara Kalesi'nde 'Bahar' esintileri

Kale Bölgesindeki çocukların hayata kazandırılmasını amaçlayan Bağımsız Bahar Sosyal Sorumluluk Topluluğu, Kale Gençlik Platformu ve Kağnı Tiyatrosu ile iş birliği yaparak Kale'yle dayanışma içerisindeler.

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara'nın Kale bölgesindeki çocukların hayata kazandırılmasını amaçlayan Bağımsız Bahar Sosyal Sorumluluk Topluluğu, Kale Gençlik Platformu ve Kağnı Tiyatrosu ile iş birliği yaparak ‘Kale’de Bahar Esintileri’ projesinde birçok Kaleli’ye masal atölyeleri, drama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleniyor; çocukların hayata kazandırılmasını sağlıyor.

Bağımsız Bahar Sosyal Sorumluluk Topluluğu ile Kale Gençlik Platformu’yla Kaleli çocukların sanatla, edebiyatla ve sporla hayata kazandırılmasını amaçlayan ve geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle başlatılan ‘Kale’de Bahar Esintileri’ projesi ile Kaleli çocuklara odaklanmaya devam ediyor.

Toplumda, çeşitli sosyal haklara erişimde sorun yaşayanların topluma kazandırılması ve daha iyi bir gelecek ve şimdi kaygısı ile yola çıkan Bahar, bu kapsamda birçok dezavantajlı gruplarla çalışmaya devam ediyor. İlk olarak Kale bölgesinde masal atölyeleri ile başlayan bu çalışma drama atölyeleri ile yoluna bakmaya devam ediyor.

Bahar’ın kuruluş hikayesini ve yaptığı çalışmaları Merve Özcan şöyle aktarıyor:

Bahar, benim çocukluğumdan beri kelime olarak kullandığım ve anlamını çok beğendiğim bir kelimeydi. Bahar kelimesinin umudu çağrıştırdığını bilir ve uzun yıllar boyunca herkesin hayatında uzun baharlar olmasını dilerdim. Bu kapsamda da birçok STK ve sosyal sorumluluk topluluklarında yer aldım. Bu yollarda da çeşitli karşılaşmalarım oldu. Bizimle aynı kaygıyı taşıyan ve umudun esintilerini yaymak isteyen arkadaşlarla yolum kesişti. Samet Çalışkan, Ayşegül Türkmen, Gamze Talaz gibi değerli arkadaşlarım bu yolumuzun kesiştiği insanlardandılar. Arkadaşlara ‘Hadi biz de bir şeyler yapalım!’ diyerek Bahar’ı kurduk. Daha sonra arımıza Atila Dinçaslan ve Mehmet Zahit Çoban da katıldı.

Bu yolculukta birçok işbirliği olduğunu dile getiren Özcan en büyük desteğin Kale’nin Erkan Abisi’nden geldiğini söyledi…

KALE’NİN ERKAN KAPTANI

Altındağ doğumlu Erkan Kaptan, Kale Mahallesi'nde büyüdü. 4 çocuk babası. Bölgeyi en iyi bilen ve gözlemleyenlerden biri. Kale ailelerinin yaşadığı dramı gördü. Kale'de yaşayan gençleri ve çocukları fark edilmesini istedi 2018 yılının Mayıs ayında Kale Gençlik Platformunu kurdu. Platform sosyal sorumluluk projesi. Mahallenin genç ve çocuklarını spor, eğitim, kültür ve sanatla tanıştırıyorlar. Desteğe ihtiyaç duyan mahalle sakinlerinin yanında yer alıyorlar.

Çocukların ve ailelerinin tek seferlik sürdürülebilir olmayan faaliyetlerle topluma kazandırılmayacağını deneyimleyen Kaptan sürdürülebilir, çocukları sanata ve spora teşvik eden projelere destek vererek Kale için elinden geleni yapıyor.

İYİLİK HERKESE İYİ GELİR

Toplumun çokça ayrıştığına değinen Özcan, asıl amaçlarının ‘kapsayıcı bir şekilde toplumun yaralarını sarmak, anı güzelleştirmek ve iyi bir geleceğin inşasında yer almak’ olduğunu şu sözlerle açıklıyor:

‘Maalesef günümüzde tüm dünyada insanlar arasında keskin çizgiler var. Kime ve ne yana baksanız herkesin herhangi bir sebepten dolayı kendini bir safta ve karşısındakini başka bir safta olduğunu görürsünüz. Oysa hayat bu kadar sertliği kabul etmiyor. Bu sertlik insanları birbirine çok uzaklaştırıyor. Bizim Bahar’da temel amacımız iyiliğin dili olmadığını ve iyiliğin herkese iyi geldiğini göstermek.’

YAŞAMAK BERRAK BİR GÖKTE ÇOCUKLAR AŞKINA SAVAŞMAKTIR

Bahar’ın masal atölyelerinden bahseden Özcan yol arkadaşlarının profesyonel masal anlatıcısı Hakan Çevik, Mehtap Atahanlı, Fatmanur Candan ve Songül Yakışan olduğunu belirtti. Hakan ve Fatma masal anlatırken Songül ve Mehtap oyun ablalığı yaptılar...

Profesyonel masal anlatıcısı Hakan Çevik nam-ı diğer Tembel Ağaç, uzun yıllardan beri hikaye anlatıcılığına, sinemaya ilgi duyuyor…

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan şu sıralar mezunu olduğu üniversitede kurumsal iletişim uzmanı olarak çalışan Çevik şiire, sanata, hikayeye ve sinemaya olan tutkusuyla biliniyor. Çocukluğundan beri edebiyat tutkusu olan Çevik şiirlerini ve hikayelerini toplumun yararına özellikle de çocukların yararına sunmayı hedefliyor.

Çocuklara olan sevgisini İsmet Özel’in ‘Ben öyle bilirim ki yaşamak berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır’ dizeleriyle dile getiren Tembel Ağaç, hayat yolculuğunda her zaman çocuklara ve hikayelere yer olacağına değiniyor…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri