Gölbaşı Belediyesi Dijital akıllı bisiklet kiralama sistemi olan Gölbis'i hayata geçirdi

Gölbaşı Belediyesi tarafından başlatılan dijital akıllı bisiklet kiralama sistemi Gölbis, Ramazan Şimşek'in belediye başkanlığı döneminde hayata geçirildi.

Dijital akıllı bisiklet kiralama sistemi Gölbis, 7'den 70'e tüm vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Çevreci ve sağlıklı ulaşımı teşvik etmek amacıyla kurulan Gölbis sayesinde, Ankara'nın en uzun bisiklet yolunda vatandaşlar keyifli anlar yaşıyor. Şu ana kadar 33 bin 110 kişi Gölbis'e abone oldu ve dijital uygulama sistemi ile 33 bin 424 bisiklet kullanımı gerçekleştirildi.

20 SANİYE İÇİNDE BİSİKLET ALINIYOR

Gölbaşı, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaparak, Gölbis uygulaması aracılığıyla bisiklet kiralama imkanı sunuyor. İOS ve Android telefonlara indirilebilen uygulama ile QR kod, kiosk veya uygulama üzerinden bisiklet kiralayan kullanıcılar, 20 saniye içinde bisikletlerini alarak eşsiz manzaraların tadını çıkarabiliyor.

Gölbaşı sakinleri ve ziyaretçiler, Mogan Gölü'nden başlayarak, Ankara'nın en uzun köprülü bisiklet yolunu takip ederek Millet Bahçesi'ne ve oradan Eymir Gölü'ne uzanan bisiklet yolunu kullanabiliyor. Bu güzergah, bir tarafta yeşilin, diğer tarafta mavinin iç içe olduğu keyifli bir bisiklet deneyimi sunuyor. Gölbaşı'nda toplamda 30 km uzunluğundaki bu bisiklet yolu, Ankara'nın en uzun bisiklet yolu olarak vatandaşları bekliyor.

''GÖLBAŞI SPORUN BAŞKENTİ''

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, spor alanında gerçekleştirdikleri projelerin açılışını, Uluslararası Bilardo Kompleksi, 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu gibi önemli tesislerin yanı sıra gençlik ve spor merkezlerinin yenileme çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Şimşek, Gölbaşı'nı sporun başkenti haline getirdiklerini vurgulayarak, gençlere sporu aşılamak ve eşsiz doğada spor yapmalarını sağlamak amacıyla projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca, sağlıklı ulaşım açısından Gölbis'in önemine değinen Şimşek, her yaştan vatandaşın bu bisiklet paylaşım sistemine ilgi gösterdiğini ve projelerine üye olanların sayısının arttığını belirtti. Başkan Şimşek, vatandaşları sağlıklı yaşam için Gölbis'e üye olmaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri