Gölbaşı Belediyesi ilkokul öğrencilerini Anıtkabir'e götürdü

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Karagedik Mahallesi'nden ilkokul öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti.

Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e ulaştı. Burada mozoleyi ziyaret eden öğrenciler, Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Ardından Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezen öğrenciler, Anıtkabir'de görevli personel tarafından bilgilendirildi ve Atatürk'ün hayatı hakkında daha fazla bilgi edindi. Anıtkabir'i ilk defa ziyaret eden öğrenciler, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'e teşekkür etti. Anıtkabir gezisine Karagedik Ercan Muhtarı Recep Sümer ve Karagedik Aydın Muhtarı Fevzi Yüksek de katıldı.

"CUMHURİYET'İ SAVUNMAK HEPİMİZİN GÖREVİ''

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhuriyet'in Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize emanet edildiğini belirterek, "Cumhuriyet'i savunmak hepimizin görevi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet'in kurucusu olan Atamızla bağını güçlü tutmalıyız" dedi. Şimşek, Anıtkabir'i ilk defa ziyaret eden çocukları atalarının huzuruna getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye genelinde yaşayan çocukların eşit haklara ve koşullara sahip olmaları için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri