Gölbaşılı kadınlar 8 Mart'ı coşkuyla kutladı

Gölbaşı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar matinesi düzenledi. Programda Ankaralı İbocan sahne aldı ve yüzlerce kadın Ankara oyun havalarıyla eğlendi.

Programda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Türkiye'nin en genç milletvekili olarak Cumhurbaşkanı'nın selamını iletti. Cumhurbaşkanı'nın kadınlara alan açan bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Aydemir, Ankara'nın 6 kadın milletvekili olduğunu ve bunlardan birinin Mecliste grup başkanvekili olduğunu belirtti. Hizmet belediyeciliğinin Gölbaşı'nda nasıl gerçekleştirildiğini bildiğini söyleyen Aydemir, kazananın sadece Ramazan Şimşek veya Turgut Altınok olmayacağını, kadınların da kazanacağını vurguladı.

"KADINLAR İNSAN BİZ İNSANOĞLU"

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen programa katılarak kadınlarla buluşmanın onur ve gurur verici olduğunu belirtti. Şimşek, kadınların Türk milletinin temel direği olduğunu ve vatanın adı Anadolu olduğunu ifade etti. Neşet Ertaş'ın "Kadınlar; insan, biz insanoğlu." sözlerini hatırlattı ve kadınların ailelerin en değerli parçaları olduğunu vurgulayan Şimşek, "Peki güçlü kadın kimdir?" diye sordu ve çeşitli örneklerle güçlü kadının tanımını yaptı. Şimşek, tarım işçisi, öğretmen, anneler, tarihî kahramanlar ve şehit anneleri gibi çeşitli alanlarda emek veren kadınların güçlü olduğunu vurguladı.

''KADINLARA YÖNELİK PROJELER DEVAM EDECEK''

Şimşek, yeni dönemde kadınlara yönelik projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, 2019'dan bu yana kadınlara destek verdiklerini ve çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Cumhur İttifakı'nın gücüyle ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı'nı hak ettiği yere getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Şimşek, öğrenciler, kadınlar, esnaf, çiftçiler, yaşlılar gibi farklı kesimlerin yanında olduklarını ve bu hizmetleri sürdüreceklerini ifade etti. Kreşler açacaklarını, kültür gezilerini devam ettireceklerini, kurslar düzenleyip mesleki eğitimleri yaygınlaştırarak ev hanımlarının ekonomik katkı sağlamasını ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini söyleyen Şimşek, bu hizmetlerin devamı için kadınlardan Ankara'da Turgut Altınok'a, Gölbaşı'nda kendisine destek vermelerini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri