Gölbaşı'nda sivrisinek sorunu! Belediyenin sivrisineklerle mücadelesi sürüyor!

Gölbaşı Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin üreme alanları olarak bilinen ve Mogan Gölü'nü de besleyen çeşmelerde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Gölbaşı Belediyesi, vektörle mücadele çalışmalarına tam gaz sürüyor. Kırsal mahallelerde bulunan çeşmelerin olukları öncelikle boşaltılarak temizlendi. Ardından ekipler, çevreye zarar vermeyen ekolojik dengeyi koruyan ilaçlarla çeşmeleri ve çevresini ilaçladı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü bu çalışmalarla, sivrisinek larvalarının Gölbaşı'nın simgesi Mogan Gölü'ne ulaşmasının önüne geçilmesi ve olası salgın hayvan hastalıklarının engellenmesi hedefleniyor.

Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını yakından ilgilendiren bu çalışmaların sürekli olarak devam edeceğini belirtti. Özellikle su birikintilerinde ve çeşmelerde yapılan bu çalışmaların, sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

MUHTARLARA SİNEKLE MÜCADELE KONUSUNDA BİLGİ VERİLDİ!

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Atatürk Sahil Parkı’nda mahalle muhtarlarına yönelik vektörle mücadele konusunda kapsamlı bir bilgilendirme etkinliğin düzenlemişti. Mahalle muhtarlarının katılım sağladığı etkinlikte, muhtarlar sinekle mücadele ve ilaçlama konularında belediyeye ve vatandaşlara nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgilendirilme yapılmıştı.

Etkinlikte, sinek ve haşere ile mücadele etkinliğinin artırılması ve muhtarların mahallelerinde vatandaşları bilgilendirmeleri için önemli bilgiler paylaşılmıştı. Ayrıca muhtarların talepleri de dikkate alınarak vektörle mücadele çalışmalarının daha etkili hale getirilmesi amaçlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri