Görme engelli vatandaştan sokak köpeği isyanı!

Ankara Beşevler'de görme engelli bir vatandaş işe giderken metro merdiveninde bir sokak köpeğinin üzerine bastı. Bu durumu sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaş, ''Parklara uzun zamandır gitmiyoruz. Tamam artık parklar köpeklerin olsun. Bari işimize rahat gelip gidelim.'' ifadelerini kullandı.

Ankara Beşevler'de dün meydana gelen üzücü bir olay sosyal medyada gündem oldu. Görme engelli olan ve yaklaşık bir senedir engelliler için farkındalık yaratmak amacıyla videolar yayınlayan Recep Gür, Beşevler metrosunda merdivenlerden aşağı inerken bir sokak köpeğinin üzerine bastı.

''AYAĞIMI ATTIM VE KORKUNÇ BİR SES DUYDUM''

Beşevler metrosunda yaşadığı o anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gür, ''Görme engelliyim. İş dönüşünde her zaman kullandığım Beşevler metro merdivenlerini kullanıyordum. Merdivenlerin yarısına geldiğimde ayağımı basamak için attım ve korkunç bir ses duydum. O an korkudan benden de çok değişik bir sesin çıktığını hatırlıyorum.'' dedi.

''BARİ İŞİMİZE RAHAT GELİP GİDELİM''

Sokak köpeklerinin yalnızca parkları değil, metroları da işgal ettiğini dile getiren Gür, işe gidip gelmek isteğini şu sözlele dile getirdi: ''Bir genç beni sakinleştirdi. Merdivende yatan köpeğe basmışım. Çok korktum. Artık diyecek bir sözüm kalmadı. Parklara uzun zamandır gitmiyoruz. Tamam artık parklar köpeklerin olsun. Bari işimize rahat gelip gidelim. Benzer bir şey geçen yıl bir parkta yaşamıştık. Yine benzer bir durum daha on gün önce eşimin başına geldi. Yaşadığımızı anlatmak çok zor. Güvenli olduğunu düşündüğünüz bir yerde birden korkutucu bir şeyle karşılaştığınızı düşünün. Görme engelli olduğumuz için köpeksavar kullanmak, uzaklaşmak, üstüne basmamak gibi imkanlarımız yok. Bunları not düşmek için yazıyor, paylaşıyoruz. Birçok kişi için Kırmızı Pazartesi yaşandı. Biz de ikidir kıyısından dönüyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri