Görme engelliler mağdur: EGO'larda sesli anons sistemi çalışmıyor

EGO otobüslerindeki sesli anons sisteminin çalışması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten görme engelliler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu. Sesli anons sisteminin yeniden çalışmasını isteyen görme engelliler, "Ankara'daki belediye otobüsleri hâlâ engelsiz olamıyor" dedi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan otobüslerdeki sesli anons sisteminin yaklaşık 2 yıldır çalışmaması, görme engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda aktif olan sesli anons sistemi sayesinde istedikleri yerde inebildiklerini ve özgürce seyahat ettiklerini belirten görme engelliler, sistemin yeniden çalışması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu.

SESLİ ANONS SİSTEMİ MAĞDUR EDİYOR

Görme engelli Emre Taşgın, EGO otobüslerindeki sesli anons sistemlerinin çalışmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. İnecekleri durağı bulamadıklarını belirten Taşgın, "Görme engelliler, otobüslerde özgürce seyahat etmek ve kimseye sormadan ineceği durağı öğrenmek istiyor" dedi.

OTOBÜSLER HÂLÂ ENGELSİZ OLAMIYOR

Başkent153'e defalarca sesli anons sistemlerinin yeniden aktif edilmesi için başvuru yaptıklarını belirten Taşgın, bu taleplerine olumlu bir dönüş alamadıklarını söyledi. Taşgın, "Ankara'daki belediye otobüsleri hâlâ engelsiz olamıyor" ifadelerini kullandı.

YENİ OTOBÜSLERDE DE ÇALIŞMIYOR

Sesli anons sistemi, EGO Genel Müdürlüğünün 2022, 2023 ve 2024 yıllarında filosuna kattığı yeni otobüslerde de aktif değil. Sistemin neden çalışmadığını sorduklarında farklı cevaplar aldıklarını belirten görme engelliler, sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri