Ankara Film Festivali’nde görünmez bir kadının hikâyesi

Defne Kayalar ve Öner Erkan'ın rol aldığı Aniden filmi, festivalde Ankaralılardan tam not aldı.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

34.Ankara Film Festivali, Büyülü Fener Sineması’ndaki gösterimlerle devam ediyor. Uzun ve kısa filmlerin yanı sıra belgeselleriyle de Ankaralıları memnun bırakan festivalde iddialı yapımlar da ödül için yarışıyor.

Ödül için adı geçen filmlerden biri de Aniden oldu. Bir kadın hikayesini “kadınlar” tarafından anlatılışına şahit olduğumuz filmin kadrosu da oldukça güçlü. Defne Kayalar ve Öner Erkan’ın yer aldığı filmin senaryosunu da Feride Çiçekoğlu yazdı.

Kadın bir yapımcı Alara Hamamcıoğlu, kadın bir yönetmen Melisa Önel ve kadın bir senarist Feride Çiçekoğlu’nun biz anlattığı kadın hikayesinde Defne Kayalar’ın bugünden geçmişini ve kendini aram hikayesini izliyoruz.

Yıllardır Hamburg’da yaşayan Reyhan (Defne Kayalar), kısa bir süre için kocasıyla birlikte İstanbul’a döner. İstanbul’dan ayrılma vakti geldiğinde Reyhan birkaç gün daha kalmak ister ve bir anda ortadan kaybolur. Koca şehirde onu arama çalışmalarına rağmen Reyhan bir anda ortadan kaybolur “görünmezleşir”. Merkezi bir yerde çalışması, insanlarla her şeye rağmen iç içe olması bile onu arayanlar için görünür kılmaz. Daha sonra görme engelli rolüyle karşımıza çıkan Öner Erkan ile yolları kesişir. Onun hayatına dokunan Reyhan, trajik olarak onun tarafından da “görünmez”.

Film gösteriminin ardından film ekibi Ankaralılarla kısa bir söyleşi de geçirdi. Yapımcı Alara Hamamcıoğlu, “görünmez bir kadın karakter yaratarak hikayemizi anlatmak istedik” diyor. Dijital platformlarla da görüşüldüğünü söyleyen Hamamcıoğlu, filmin sinemaya da muhakkak verileceğini platformların sonraki aşama olduğuna değindi.

Senarist Feride Çiçekoğlu, senaryo sürecinden sonra bu rolü Defne Kayalar’ın oynamasını istediğini ve bu birlikteliğin sağlandığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Defne Kayalar ise Çiçekoğlu’nun bu sözlerinden sonra “hikayeyi görünce ben de çok heyecanlandım ve kendimi filme kabul ettirebilmek, rolü almak için tüm sevimlilikleri yaptım” dedi.

Eğlenceli geçen söyleşinin ardından film ekibi fuaye alanında da Ankaralılarla sinema ve filmleri üzerine sohbetlerine devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri