Güniz Üpçin: "Kırşehir'in değerlerini yaşatmaya devam ediyoruz"

Ankara'da faaliyet gösteren Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları Başkanı Güniz Üpçin, 1,5 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İhtiyaç sahibi çocuklar için hız kesmeden desteğe devam ettiğini belirten Üpçin, “Hedefimiz 300 öğrencimize burs vermek” dedi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Kırşehir kökenli Güniz Üpçin, 25 yıllık iş hayatının ardından Kırşehirliler Vakfı Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. Mucur ilçesinin gurur kaynağı olan Üpçin, 6 yaşında bir kız annesi olarak ailesi ve görevi arasında denge kuruyor.

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Güniz Üpçin, Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Altınpark’ta yer alan Kırşehirliler Vakfında, Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptığı 1,5 yıl boyunca bir dizi sosyal hizmet ve faaliyeti hayata geçirdi. Özellikle kış aylarında soğuktan korunması gereken ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik ayakkabı, kaban, mont ve bot gibi yardımlar sunarak bu çocukların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürüttü. Başkan Üpçin, "Kırşehir'de yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklarımızın kışın soğuktan korunması için ayakkabı, kaban, mont, bot gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Bu yıl da aynı şekilde bu hizmetimiz devam edecek. 7 tane köyümüze öğretmenlerimize teslim ederek bu öğrencilerimize bu hizmetleri ulaştırdık." dedi.

“GELECEK YIL HEDEFİMİZ, 300 ÖĞRENCİYE BURS VERMEK”

Aynı zamanda burs çalışmalarına da önem veren Kırşehirliler Vakfı, Güniz Üpçin'in liderliğinde öğrencilere burs verme hedeflerini arttırmış durumda. Özellikle kız çocuklarını desteklemeyi amaçlayarak burs verme çalışmalarını yürüten Vakıf, gelecek yıl bu sayıyı 300'e çıkarmayı hedefliyor. Kırşehirliler Vakfı olarak her yıl verilen burslarda da artış sağladıklarını belirten Üpçin, "İlk göreve geldiğimde daha önceki yönetimlerde 40-50 tane verilen burs vardı. Geçen yıl 150'e çıkardık. Bu yıl ise 200 öğrencimize burs veriyoruz. Gelecek yıl inşallah 300 hedefimiz. Bu 200 öğrencimizin 100 tanesini kız çocuklarından seçmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU VE SAZ EĞİTİMİ

Kırşehir'in ozanlar diyarı olduğunu belirten Üpçin, "Bu yıl kadın kolları başkanlığında ve bu kurumun da başkanlığını yürüttüğümüz Kırşehirliler Vakfı Gönül Dağı Türk Halk Müziği Korosunu kurduk. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Ferhat Durmuş'un yönetiminde Türk Halk Müziği koromuzu ve saz eğitimlerimizi başlattık." diye konuştu.

Başkan Üpçin, "Koromuz ve saz eğitimlerimiz sadece Kırşehirlilere değil, Ankara'nın her yerinden her türlü insana açık. Hedefimiz 100-150 kişilik bir koro yapmak. Burs konusunda nasıl bu başarıyı elde ettiysek inanıyorum yıl sonu konserimizi bir 50-60 kişilik koroyla vereceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri