Güvenpark 29 Ekim’de açılıyor: “Tek bir ağaç kesilmedi”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in ilk parkı olan Güvenpark’ı 29 Ekim’de yeniden açıyor. Restorasyon kapsamındaki parkın, eski kimliğine kavuşturularak tek bir ağaç kesilmeden orijinal yapısı korunduğu belirtildi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, 15 Ekim’de gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Ödemiş, yerel seçimler öncesinde kapatılan Güvenpark Restorasyonu için net tarih vererek, parkın 29 Ekim’de açılacağını duyurdu.

GÜVENPARK ESKİ HALİNE DÖNÜYOR

Ödemiş, Güvenpark’ın eski kimliğine kavuşturulacağını belirtti ve şunları söyledi: “29 Ekim’de açıyoruz. Eski Güvenpark’ı yeniden canlandırıyoruz. Güvenpark ATM’lerle, büfelerle dolmuş bir alandı; hepsini temizledik. Parkı eski haline döndürüp, özgün kimliğine kavuşturduk.”

TARİHİ VE TOPLUMSAL BELLEKTEKİ YERİ

Güvenpark’ın Cumhuriyet’in ilk parkı olma özelliğiyle önemli bir kentsel mekan olduğunu vurgulayan Ödemiş, parkın toplumsal hafızadaki yerine de dikkat çekti: “Güvenpark, Cumhuriyet’in ilk parkı olması dolayısıyla önemli bir kentsel mekandır ama bir taraftan da 100 yıl boyunca pek çok şeye tanıklık etmesi dolayısıyla toplumsal bellekte yer alan bir değerdir.”

İKİ ETAPLI RESTORASYON

Restorasyonun iki etapta ele alındığını belirten Ödemiş, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Burayı iki etap olarak ele aldık. Birinci etapta kültürel miras dediğimiz Güven Anıtı ve çevresini tasarladık. İkinci etapta da parkın tamamını aldık. Burada bir tek ağacı kesmedik. Bu özgün yapıyı olduğu gibi koruduk.”

KEÇİÖREN METROSU İLE UYUM

Keçiören metrosunun Güvenpark’taki yaya çıkış merkezlerine de değinen Ödemiş, parkın kullanımını kolaylaştıracak düzenlemeler yaptıklarını ifade etti: “Keçiören metrosunun yaya çıkış merkezlerini, Kızılay bağlantısını dikkate alarak üç ana geçiş aksı bıraktık ki park hem yaşasın hem de kullanılsın. Ankara’nın simgesel anıtları üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri