Hacıkadın Kent Ormanı vatandaşları ağırlıyor

Başkentlilere şehir merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunan Hacıkadın Kent Ormanı, kış aylarında mangal yakma ve piknik yapma imkanı sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, kış aylarında da Başkentlilere hizmet vermeye devam ediyor.

KONFORLU BİR DOĞA DENEYİMİ SUNULUYOR

Alan üzerinde yapılan düzenlemelerle piknik alanları kış şartlarına uygun hale getirildi. Çardaklara pelet sobaları yerleştirilirken, açık alanlar şeffaf çadırlarla kaplandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Hacıkadın Kent Ormanı ile misafirlerine kış mevsiminde de konforlu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

1 milyon 480 bin metrekarelik alanda yer alan kent ormanında bulunan 81 çardaktan 40'ı şeffaf çadırla kaplandı. Ayrıca, 20 çardak özel yapım pelet sobalarıyla donatıldı. Pelet sobaları, dumandan zehirlenme riski olmayan, çevre dostu ve oduna göre daha verimli bir ısı kaynağı. 3 kilogram pelet, yaklaşık 4 saat boyunca yanarak ısı yayıyor. Bu düzenlemelerle Başkentlilere kış aylarında da konforlu bir doğa deneyimi sunuluyor.

Hacıkadın Kent Ormanı, her mevsimde farklı güzelliklere sahip olup haftanın her günü açıktır. BelPlas AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak, kendi üretimleri olan peletlerin kullanıldığı özel yapım pelet sobalarını çardaklarda kullanıma açtıklarını belirtti. Tokmak, vatandaşları daha huzurlu ve sıcak bir ortamda zaman geçirmeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri