HAK-İŞ Filistin ile dayanışma gününü unutmadı

29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nü kutlamak adına HAK-İŞ tarafından 'Filistin Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği' düzenlendi.

29 Kasım'da HAK-İŞ tarafından düzenlenen etkinlikte, Kudüs Komitesi Hatıra Ormanı'nda Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında 'Filistin Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği' geçekleştirildi.

TÜRKİYE'DE HER YIL 29 KASIM KUTLANIYOR

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Fidan Dikim Etkinliğinde yaptığı konuşmada, Filistin halkına destek için uluslararası sendikalara davet gönderildiğini ancak yalnız kaldıklarını belirtti. Arslan, Dünya Filistin Günü'nün 1978'de ilan edildiğini, ancak asıl sorunun 1947'deki Filistin bölünmesi olduğunu vurgulayarak, Birleşmiş Milletlerin galip devletler ve emperyalistler aracılığıyla Filistin topraklarını ikiye böldüğünü ifade etti. 29 Kasım'ın Filistin Günü olarak kabul edilmesine rağmen, bu kararın bile ihanet ve ikiyüzlülük içerdiğini savundu. Arslan, Türkiye'de her yıl 29 Kasım'ı etkin bir şekilde kutlama kararlılıklarını sürdürdüklerini dile getirdi.

''HAK-İŞ OLARAK YALNIZ KALDIK''

250 FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri