Hakan Akçam'dan emlak sektörü değerlendirmesi!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle ilan portallarında yetki belgesi olmayan kişilerin faaliyetlerine dair endişelerini dile getiren Akçam, kaçak emlakçıların etkisiyle sektördeki denetimsizliğe vurgu yaptı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz'dan sonra kira artışındaki yüzde 25 sınırının kalkma ihtimaline dikkat çekerek, bu durumun kira fiyatlarında artışı beraberinde getirebileceğini öngördü. Bu artışın hem kiracıları hem de ev sahiplerini olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Akçam, çözüm olarak kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

KİRA SÖZLEŞMELERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILMALI

Konut açığının giderilmesi için kentsel dönüşüm projelerine odaklanılması gerektiğini belirten Akçam, bu projelerin hızlandırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, inşaat malzemelerindeki fiyatların kontrol altına alınması, kredi imkanlarının genişletilmesi, kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması gibi adımların atılmasının gerekliliğine işaret etti.

Kaçak emlakçılar konusuna da değinen Akçam, bu kişilerin sektörde ciddi bir sorun oluşturduğunu belirterek, hukuki önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilan portallarında yetki belgesi olmayan kişilerin faaliyetlerine son verilmesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri