Halil İbrahim Yılmaz: ''Ölmeyi göze alamayan milletler sürünmeye mahkumdur''

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş Belgesel Galasında yaptığı konuşmada ''Ölmeyi göze alamayan milletler esaretin karşısında cesareti kıyama kaldıramayan milletler sürünmeye mahkumdur. Bu millet sürünmeyi tercih etmemiştir.'' dedi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş Belgesel Galasında bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz'ın Cumhuriyet tarihine atıfta bulunarak yaptığı bu konuşma büyük ilgi gördü.

''ANKARA KENT KONSEYİ UNUTULMUŞTU TEKRAR BERABER YÜRÜDÜK''

Yılmaz yaptığı konuşmada, İkinci yüzyıla taşınan en değerli yapının Cumhuriyet olduğunu vurgulayarak: ''Ölmeyi göze alamayan milletler esaretin karşısında cesareti kıyama kaldıramayan milletler sürünmeye mahkumdur. Bu millet sürünmeyi tercih etmemiştir. Ruhu örgütlü, hücreleri örgütlü, ölmeyi göze alarak, vatan kurma iradesini koyan bir ruh kenti olarak, bir mana kenti olarak anlamlandıran bu kentin bütün hücrelerini 100 yıl sonra on bin kadınla Kızılay'da yürüyerek yeniden Cumhuriyet'e sahip çıkan Cumhuriyet değerlerini gelecek yüz yıla taşıyacağını ilan eden yerin adıdır aslında Ankara Kent Konseyi. Unutulmuştu. Tekrar beraber yürüdük, sosyolojisine bakmadan. Çanakkale'de size ölmeyi emrediyorum diyerek, yeniden dirilmemizi üflediği o cümlelerin bir devamını da Haymana'da ''Hattı Müdafaa yoktur, Sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.'' diyerek yine ölmeyi yaşamak için şart haline getirmiştir. Cumhuriyet Türk milletinin gösterdiği kararlılık ve azmin zaferle taçlandığı bir dönemin adıdır aslında. Cumhuriyet Türk milletinin tarihi zaferlerinin en görkemli anıtlarından biridir. İkinci yüzyılımıza taşıdığımız en büyük mirasımızdır. Mülkiyetleri ve apartmanları taşımayacağız. Ruhumuzu biz ikinci yüzyıla taşıyacağız. Tarihin derinliklerinden gelen bir ruhun izini sürmek için buradayız. Gai Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafere giden o muhteşem yolculuğunu anlatan zaferin yolu ruhundaki ateş belgeseli üzerinden yeniden dirileceğiz bugün.'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri