Halil İbrahim Yılmaz'a 'İklim Elçisi Ödülü' verildi

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde düzenlenen 'İklim ve İnsan Zirvesi' programında, dünyanın geleceği için önemli çözümler masaya yatırıldı. Program kapsamında, Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İklim Elçisi Ödülü’ne layık görüldü.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, zirve programında yaptığı konuşmada, "Doğayı miras bırakacak bir farkındalık için bugün bu organizasyonu değerli buluyorum. Birlikte ya yeşili göreceğiz ya da yok oluşu izleyeceğiz" ifadeleriyle önemli bir mesaj verdi.

"SUYUN OLMADIĞI YERDE MÜLKİYETİMİZ OLSA NE YAZAR OLMASA NE YAZAR''

Türklerin binlerce yıldır suyun önemini vurgulayan Yılmaz, "Suyun olmadığı yerde mülkiyetimiz olsa ne yazar olmasa ne yazar. Suyumuzu kaybettiğimiz zaman sadece mülkiyetimizi değil aklımızı bile kaybederiz" dedi. Yılmaz, ranta ve dünyevi mülkiyete karşı duyarsızlığın arttığına dikkat çekerek, "Bugün iklim ve insan zirvesi başlığında toplandık adını ne kadar değiştirirsek değiştirelim doğayı korumamız gerektiğini biliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, sahip olunan değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması gerekliliğini vurguladı.

"Doğamızı kaybettiğimizde sadece yaşamsal ihtiyaçları değil aynı zamanda sanatın reçetesini kaybederiz" diyen Yılmaz, "Yaşadığımız coğrafyanın farkındalığı yüksek olursa insanoğlu her kurala uyar" diyerek doğanın korunmasının önemini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri