Havalar ısındı, patiler için sokaklara su ve mama kapları kondu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, sokak hayvanları için hayatı zorlaştırıyor. Bu zorlu süreçte duyarlı vatandaşlar ve hayvanseverler, sokaklarda yaşayan can dostlarımıza yardım eli uzatıyor. Özellikle su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen hayvanseverler, sokakların çeşitli noktalarına su kapları ve mama bırakıyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, sokak hayvanları için ciddi tehlike oluşturabiliyor. Dehidrasyon ve sıcak çarpması riski taşıyan hayvanlar, serin ve gölge alanlarda dinlenmek ve su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor. Bu sebeple, sokaklara bırakılan su kapları, hayvanların hayatta kalması için büyük önem taşıyor. Uzmanlar, su kaplarının her gün taze su ile doldurulmasını ve gölge alanlara yerleştirilmesini öneriyor.

MAMALAR DA UNUTULMADI

Sadece su değil, mama ihtiyaçları da göz ardı edilmiyor. Sokak hayvanlarının yeterli beslenmeleri, sağlıklı kalmaları ve enerjilerini korumaları açısından oldukça önemli olduğu için vatandaşlar sokakların çeşitli noktalarına mama kapları da yerleştiriyor. Basit ama etkili yöntemle, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak ve onları yazın zorlu koşullarından korumak amaçlanıyor.

Ev önüne veya iş yeri çevresine konulan mama ve su kaplarının düzenli olarak temizlenmesi konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, "Kaş yaparken göz çıkarmayalım!" hatırlatmasında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri