Haymana'da ABB'nin katkıları ile ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu başlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesi ile iş birliği ile ilçeye kazandırılan Aile Yaşam Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik projelerine devam ediyor. Haymana Belediyesi ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Haymana’da inşa edilen Aile Yaşam Merkezi’nde, mezunlar ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz "Üniversiteye Hazırlık Kursu" başlatıldı. Bu merkez, gençlere yönelik eğitim desteğinin yanı sıra, Gençlik Merkezi, Kadınlar Lokali, sanat atölyeleri ve spor salonları gibi çeşitli sosyal olanaklar sunuyor.

Belediyenin "insan odaklı belediyecilik" anlayışının bir yansıması olarak, bu tür merkezler hem sosyal hem de eğitsel anlamda halka hizmet etmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Haymana Belediyesi ile iş birliğiyle kazandırdığı bu merkezde, gençlerin üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanabilmeleri için geniş kapsamlı bir kurs hizmeti sunuluyor.

"60 ÖĞRENCİYE KURS VERİYORUZ"

Haymana Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Ceren Arıcı, merkezde sosyal etkinlikler, eğitimler ve haftanın 7 günü spor aktivitelerine yoğun ilgi olduğunu vurgulayarak, "Haymana AYM içerisinde 4 spor salonumuz, çocuk etkinlik merkezimiz, gençlik merkezimiz, kütüphanemiz ve kadınlar lokali ile hizmet vermekteyiz. Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesinin desteğiyle 60 civarında mezun ve 12. sınıf öğrencisine yönelik ücretsiz 'Üniversiteye Hazırlık Kursu' vermekteyiz. Eğitim bu yıl sonuna kadar devam edecek" dedi.

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, aldıkları ücretsiz kurstan duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

-Aleyna Bahtiyar: "Gölbaşı'na gitmek bizim için maddi ve manevi açıdan çok zor bu ekonomik dönemde. Eğitimlerimiz çok güzel geçiyor. Beklediğimden daha fazla imkân sunuyor burası. Her açıdan avantajlı. Bu fırsat sunulduğu için teşekkür ediyorum."

-Aybüke Çırpan: "Haymana'nın yetiştirdiği gençlerden oluşan eğitmenlerden bu eğitimi almak güzel bir duygu. Haymana diğer ilçelerden daha geride kalmış bir ilçe. Bu kursu sunmaları bizi o ilçelerin seviyesine getirecektir. Bu kurs, üniversiteye daha iyi hazırlanmamı sağlayacak, bize fırsat eşitliği sağladı. Öğretmenlerimiz çok kaliteli. Netlerimi artırmama yardımcı olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri