Haymana'da Levent Koç'un vaatleri neydi? İlk 100 günde neler yaptı?

Haymana'da 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte uzun bir aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarından belediye başkanı olarak seçilen Levent Koç, yaklaşık 120 günü geride bıraktı. Koç'un seçim vaatleri doğrultusunda bu süre içerisinde hangi projeleri gerçekleştirdiği merak edildi.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Levent Koç Haymana'da şaşırtan bir seçim sonucuyla belediye başkanlığına adım attı. Başkanlık süreci üzerinden geçen 120 günlük zamanda Koç'un hangi projeleri başlattığı merak konusu oldu.

LEVENT KOÇ HAYMANA İÇİN HANGİ VAATLERDE BULUNDU?

Levent Koç Haymana'nın en büyük problemlerinden biri olan yol sorunu için adım atacağının sözünü vermişti. Sadece yol sorunlarıyla değil, aynı zamanda ilçenin göç problemleriyle de ilgileneceğini belirten Levent Koç, Haymana'yı göç veren değil, göç alan bir ilçe haline getirme hedefinde olacaklarını, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

İlçe esnafını da unutmayan Koç, esnafa yönelik rahatlatıcı projelerle işsizlik sorununa çözüm bulacağının sözünü vermişti. Koç, bu projelerle Haymana'daki ekonomik canlılığı artırarak, işsizlik oranlarını düşürmeyi planlıyor.

120 GÜNDE HANGİ PROJELERE BAŞLANDI?

Levent Koç'un göreve başladıktan sonra ilk faaliyeti ilçede yapılan Haymana Belediyesi Ek Hizmet Binası'nın çalışmalarını yerinde incelemek oldu. Sahaya inen ve burada yapılan faaliyetleri yakından inceleyen Koç, ilçede gerçekleştirilen temizlik çalışmaları hakkında da bilgi edindi.

Aynı zamanda hayırlı olsun ziyaretlerini de kabul etmeye başlayan Levent Koç, bölge halkıyla sık sık bir araya gelmeye çalışıyor.

Belediye faaliyetleri arasında Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz "Polislik ve MSÜ Parkur Hazırlık Kursu" da hizmete açıldı. Ayrıca ilçede yaza merhaba konserleri de düzenlenmeye başladı. Belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz ‘MERVE ÖZBEY ile Yaza Merhaba’ konserimize tüm değerli hemşehrilerimiz davetlidir.'' denildi.

Haymana'da fidan dikimi de gerçekleştirildi. Belediyenin sosyal medyasından yapılan açıklamada, ''Belediye Başkanımız Levent Koç, Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Hıdırellez Mesire Alanında fidan dikti.'' ifadelerine yer verildi.

İlçe genelinde park, bahçe ve yollarda yol bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Kötü görüntülerin önüne geçmek amacıyla metruk binalar da yıkılıyor. Haymana Belediyesi konu hakkında yaptığı paylaşımda, ''İlçe merkezindeki metruk (terk edilmiş) yapıların yıkımı için ilçe Kaymakamımız Osman Sak, Belediye Başkanımız Levent Koç, ilçe Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız ile güvenlik toplantısı sonrası belirlenen yerlerde incelemelerde bulundular.'' açıklamasında bulundu.

Haymana'da Sındıran ve Tepeköy selektör tesisleri de çiftçiler için faaliyete geçti.

Vatandaşların eksiklerinin giderilmesi adına, Levent Koç ve Başkent Doğalgaz Yetkililerinin muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda Haymana'nın bütün köylerinin en kısa sürede doğalgaza kavuşacağı müjdesi de verildi.

Aynı zamanda ilçede bir huzurevi açılacağının da müjdesini veren Haymana Belediyesi, ''Almanya'da sağlık sektöründe yatırımları olan Kululu hemşehrimiz Zeki Akcan ile bir araya gelen Belediye Başkanımız Levent Koç, ilçemize yapılacak sağlık turizmi yatırımları ve 100 yataklı huzurevi projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.'' ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri