ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Ankara Kızılay, Yüksel Caddesi’nde Limon Pazarı’nda 21 yıldır hediyelik eşya satan Seyit Ahmet ve Serkan Genç kardeşler, hediyeleşmenin sevginin temelini oluşturduğunu söyledi. Genç, "Hediye almak gibi vermek de insanı çok mutlu eder. Birine hediye verdiğinizde kişinin mutluluğunu görmek, onu mutlu etmek harika bir duygudur." dedi.
GENÇ KARDEŞLER: HEDİYELEŞME SEVGİNİN TEMELİ
Genç, hediye alışverişinin temelinde sevginin yattığını vurgulayarak, "Sloganımız 'Alışverişin dostluğa dönüştüğü yer.’ Bizim sektörde sevgi bitmez. Hediye almak gibi vermek de insanı çok mutlu eder. Birine hediye verdiğinizde kişinin mutluluğunu görmek, onu mutlu kılmak harika bir duygu. Bu bağlamda düşünüldüğünde sektörümüz sevgiye, değere hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.
GENÇLER HEDİYEYİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR
Abi-kardeş, 21 yıldır sürdürdüğü bu meslekte hediye alan kişilerin yaş ortalamasının genelde 20-25 arasını geçmediğini söyledi. Genç, "İnsanlar yaşı oturdukça hediyeyi biraz daha kesiyor. Hayat sorumlulukları, ekonomik yük binince hediye ikinci planda kalıyor maalesef. Fakat gençler öyle değil rahat alışveriş yapıyor" şeklinde konuştu.
HEDİYEYİ ÖZEL KILIYORUZ
Genç kardeşler, sattıkları ürünlere isim yazmanın da hediyeleri özel kılan bir unsur olduğunu belirterek, "Görmüş olduğunuz bu duvar, masa saatlerinin, kupaların, tişörtlerin üzerine istedikleri kişilerin resimlerini baskı yapıp, hem de güzel yazılar yazıyoruz. Kalemlerin üzerine de isim yazarak kişiye özel kılıyoruz. İnsanlar da talebi karşılandığı için mutlu ayrılıyorlar buradan.
İNSANLIK VAROLDUKÇA HEDİYELEŞME BİTMEZ
Hediyeyi ulaştıracak olmanın sevincini yaşıyorlar. Bizim kendi imalat ürünlerimizin yanı sıra Hindistan ve Endonezya'dan gelen ürünlerimiz de oluyor. Burası Ankaralıların ne uğrak yeri. Ürünlerimiz çok çeşitli olduğu için her kesimden müşterilerimize hitap ediyor. Öğretmenler, anneler, babalar günü , doğum günleri gibi özel günlerde insanlar daha çok alışveriş yapıyor. İnsanlık var olduğu sürece hediyeleşme de asla bitmez. Dolayısıyla bizim meslek gerçekten keyifli. Özellikle de diğer ülkelere kıyasla Türk kültüründe hediyeleşme çok daha yaygın. Kültürümüz yaşatan gençlerimize ve tüm vatandaşımıza teşekkür ederim" dedi.
YARIM ELMA, GÖNÜL ALMA
Genç kardeşler, Ankaralılara da alışveriş yapmaları çağrısında bulunarak, "Yarım elma gönül alma. Çıkın çıkın gelin, birbirinizi sevin, değer verin, mutlu kılın” sözleriyle sohbeti tamamladı.