HİZMET-İŞ Sendikası Mamak'ta greve gidiyor

HAK-İŞ Konfedarasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinden sonuç alınamaması nedeniyle grev kararı alındığı açıklandı. Sendika, yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını ve bu nedenle grev adımının atıldığını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Mamak Belediyesi Başkanı tarafından işçilere ücretlerinin artırılacağına dair söz verildiği hatırlatıldı. Ancak, seçim sonrası yapılan teklifler emekçiler tarafından yetersiz bulunarak reddedildi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in işçilere Ankara'daki en yüksek ücret seviyesine çıkarılacağına dair sözler verdiği ancak yerine getirilmediği ifade edildi.

"SUNULAN ZAM YETERSİZ"

Mamak Belediyesi yönetiminin önerdiği yüzde 43'lük ücret artışı, yıllık enflasyon oranının oldukça altında kaldığı belirtiliyor. Ülke genelindeki enflasyon oranının yüzde 51.97 olduğu ve bu durumda işçilere sunulan zammın yetersiz olduğu vurgulandı. Sendika, önerilen artışın, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirmediğini ve geçim sıkıntısını gidermediğini ifade etti.

"ÜCRETLERİ KABUL ETMİYORUZ"

HİZMET-İŞ Sendikası, sunulan ücret teklifinin kabul edilemeyeceğini ve üyelerinin haklarını korumak adına tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. Sendika, ücret artışının siyasi bir hesaplaşma ve inatlaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayarak, toplu iş sözleşmesinin masada, üyelerin kabulüyle sonuçlanmasını istediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri