Hüseyin Can Güner'in vaatleri neydi? İlk 100 günde ne yaptı?

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Hüseyin Can Güner aldığı yüksek oy oranıyla Çankaya'nın yeni belediye başkanı seçilmişti. Peki, Hüseyin Can Güner'in Çankaya için vaatleri neydi? İlk 100 günde hangi vaatlerini gerçekleştirdi?

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüksek oy ile Çankaya Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Can Güner, belediye başkan adaylığı sürecinde ilçe için gerekli olduğunu düşündüğü birçok projeden bahsetmişti.

Güner, başkan olduktan sonraki süreçte ilk 100 günü geride bıraktı. Belediye Başkanı Güner'in bu süreçte hangi faaliyetleri gerçekleştirdiği özellikle Çankaya'da yaşayan vatandaşlar tarafından merak edildi.

HÜSEYİN CAN GÜNER HANGİ PROJELERİ VAAT ETMİŞTİ?

Hüseyin Can Güner, Çankaya için “İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri” adını verdiği vaatlerini hazırladığı internet sitesinden açıklamıştı. Güner, bu projeler kapsamında öncelikle Çankaya'da bulunan 15 adet kreş sayısını 25'e çıkaracağını ifade etmişti.

Çankaya'da ikamet eden çok sayıda öğrenci için de projeleri olan Güner, buraya modern öğrenci yurtları inşa edileceğini, 7/24 faydalanabilecek kütüphaneler oluşturulacağını ayrıca ücretsiz çamaşırhanelerin de hizmete geçirileceğini vaat etmişti.

Kadına şiddetin önüne geçmek için de çalışmaların devam edeceğini belirten Güner, modern kadın sığınma evlerinin açılacağını da vaatleri arasına eklemişti.

Güner, işsizlikle de mücadele edileceğini vurgulayarak, ‘İşimiz Çankaya Merkezleri' adı altında bir projenin başlatılacağını müjdelemişti.

Projelerinde emeklilere de yer veren Güner, bakımevlerinin artırılacağını ve emekli meclislerinin kurulacağını da Çankayalılara duyurmuştu.

İLK 100 GÜNDE ÇANKAYA'DA NELER YAPILDI?

Hüseyin Can Güner'in seçimi kazandıktan sonraki ilk faaliyeti belediye meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyareti oldu. Güner'in sosyal medya hesabında ilk 100 gün incelendiğinde, özellikle ziyaret paylaşımları dikkat çekti.

Güner daha sonra, Çankaya Belediyesinin kadrolu işçileri ile Belde A.Ş. ve İmar A.Ş. işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmelerini imzaladı.

Seçimlerden sonra, 'tebrik' ve 'hayırlı olsun' kapsamında bir dizi ziyaretçiyi de ağırlayan Güner, bu süreçte Çankayalılarla iç içe olmak için sokak ve esnaf ziyaretlerine başladı. Cebeci, Kızılay, Esat, Tunalı gibi semtlere giden Güner, burada vatandaşların sorunlarını dinledi.

​​​​​​​

Güner, görevine başladıktan sonra, önceki dönemlerde olduğu gibi belediye ekiplerinin ilçedeki temizlik, bakım onarım ve yenileme faaliyetleri de devam etti.

Hüseyin Can Güner'in başkanlık sürecinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda belediye tarafından düzenlenen etkinliklere katıldığı da görüldü.

Güner, ODTÜ öğrencilerinin bahar şenlikleri için rektörlük önünde başlattıkları oturma eyleminde de yanlarında olarak dikkat çekmişti. Ayrıca, bahar şenliklerinin Devrim Stadı’nda yapılması için eylem yapan öğrencilere çay, simit ve poğaça ikramında da bulunulmuştu.

​​​​​​​

İlk 100 gün içerisinde Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı, Çocuk Şenliği, Çankaya Gençlik Festivali gibi etkinliklere de verildi. Bu süreçte Çankaya’nın geleceğini birlikte planlamak adına Stratejik Plan anketi de ilçe için yapılan ilk projelerden biri oldu.

SÖZÜ VERİLEN HANGİ PROJELERE BAŞLANDI?

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in sosyal medya paylaşımlarında özellikle etkinlikler ve ziyaretler dikkat çekti. Güner bu faaliyetler dışında sözünü verdiği projelerden herhangi birine başlamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri