Huzurun ve doğanın buluştuğu yer ‘Karagöl’

Ankara’nın Çubuk İlçesi gastronomi yönünden meşhur olduğu kadar doğasıyla da insanları büyülemeye devam ediyor. Ankara merkeze 68 km uzaktaki Karagöl, doğası ve tabiatı ile sizi kendine çekecek…

ÖZEL HABER: SAMET EKER

anadolugazete.com.tr olarak Ankara’nın birçok noktasını gezmeye ve sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Günlerden bugün Çubuk ve doğal güzelliği ile Karagöl

ANKARA’NIN CAZİBE MERKEZİ

Ankara’nın tarihi ve doğal güzellikleri saymakla bitmez. Gri ve memur şehri olarak atfedilen Ankara, gezmesini, görmesini bilene doğası ve doğallığıyla paha biçilmez değerli anlar yaşatıyor. Başkent'in doğal güzelliklerinden birisi de Çubuk İlçesinde yer alan Karagöl. Tam adı Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Ankara’nın merkezine 68 kilometre uzakta yer alıyor.

Eğer ki Çubuk merkezden geçmek isterseniz 28 kilometre daha kuzeybatı yönüne doğru devam etmeniz gerekecek. Ankaralılar tarafından da fazla bilinmeyen Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korunmakta olup işletme hakkı ihale ile Ankara Büyükşehir Belediyesine devredildi.

ŞEHİRDEN UZAK HUZURLU BİR ORTAM

Orman yapısı ile renklerin birçok tonunu yansıtan Karagöl’ün çevresini saran ağaçlar, 4 mevsim farklı renklerle ve güzellikle sizleri karşılayacak. Turizm ve rekreasyon alanı açısında önemli cazibe merkezlerinden biri olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, yılda birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Park alanı içerisinde ABB tarafından sunulan pek çok hizmet alanı bulunuyor. Bunların yanı sıra piknik, doğa yürüyüşleri, tırmanış, manzara seyri ve sportif alanda birçok sporu gerçekleştirebilirsiniz. Daha çok piknik için tercih edilen Karagöl, hafta içi gittiğinizde daha sakin ve huzurlu bir ortamı olacakken hafta sonu piknik için gelen vatandaşlarla beraber birlikteliğin tadını çıkarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri