İki ay diye başladı, yılı dolacak: Ankara Güvenpark restorasyonu ne zaman bitecek?

Güvenpark'ta yerel seçimler öncesinde başlayan restorasyon çalışmaları, iki ayda tamamlanması planlanmasına rağmen hâlâ devam ediyor. Taksiciler ve esnaf, bitmeyen inşaatın çevrede kaosa neden olduğunu belirtirken, çalışmaların ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda yer alan tarihi Güvenpark, yerel seçimler öncesinde restorasyon sürecine alınmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların, iki ay içerisinde tamamlanacağı duyurulmuştu. Aradan geçen zamana rağmen restorasyon hala tamamlanabilmiş değil.

ÇALIŞMALAR HER GEÇEN GÜN GENİŞLİYOR

Restorasyon sürecinde Güvenpark'ta sürekli olarak yeni alanların kapatılması, Ankaralılar arasında meraka yol açıyor. Özellikle park çevresinde iş yapan taksi şoförleri ve esnaf, inşaatın bitmemesinden ve yol üzerindeki trafik sıkışıklığından şikâyetçi. Çalışmaların başlangıçta planlandığı gibi kısa sürede tamamlanmaması, parkın çevresinde yaşanan kaosun daha da büyümesine neden oluyor.

TAKSİ ESNAFI ENDİŞELİ: "UZUN BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bölgenin taksicileri, parkın etrafındaki yolun sıkışıklığından şikayet ederken, restorasyonun bir an önce tamamlanması gerektiğini şu sözlerle anlattılar, "İki ay sürecek diye başladı ama hâlâ devam ediyor. Bu hızla uzun bir süre daha süreceğini düşünüyoruz. Yolu görüyorsunuz; araçlar geçecek yer bulamıyor. Burada her gün bir kaos yaşanıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri